Buna seara,
Firma pentru care trebuie sa realizez inregistrarea facturilor are cod de tva intracomunitar (neplatitoare in Romania), si a achizitionat din Germania o masina in scopul revanzarii. Observ ca are codul corect de tva trecut pe factura, dar nu stiu cum ar trebui sa fac inregistrarea corecta in saga incat sa se duca pe liniile corecte. Am pozitia masinii cu Margin taxation 7214 Euro si mai am o pozitie pe aceeasi factura cu comisioane in valoare de 88 de euro (la care trebuie calculata si valoarea tva-ului). Din ce am inteles tva-ul trebuie platit strict pentru suma celor 88 de euro. Ajutati-ma cu modalitatea inregistrarii facturii in Saga, va rog frumos, incat sa se duca corect in Decontul 301. De asemenea mai exista o factura separata in valoare de 30 de euro reprezentand alt tip de comision suma la care trebuie de asemenea calculat tva. Pozitia cu comisioane trebuie sa apara in D301, intrebarea mea este: trebuie si pozitia cu achizitia masinii sa apara in 301 chiar daca nu este tva de plata pentru acea pozitie?
Va multumesc anticipat.