Garantii de buna executie

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
kelermand

Garantii de buna executie

#1 Mesaj de kelermand »

Buna ziua,
Firma noastra participa pe SEAP la licitatii, in momentul in care castigam o licitatie trebuie sa facem o garantie de buna executie care reprezinta 10% din valoarea contractului. Aceste garantii nu le facem la Trezorerie si nici nu ni se retine din lucrare, le facem prin Brokeri de Asigurari (Omniasig, Asito Kapital etc.) primim un decont de plata achitam si dupa primim Polita valabila pe perioada executiei lucrarii + inca 2,3,4 ani in fuctie de ce scrie in contract. Pana acum avem 2 garantii de buna executie achitate una de 9.000 lei si cealalta de 34.000 lei. As avea mai multe intrebari pe tema aceasta:
1) Pe ce cont se inregistreaza? Am facut analitic la 2678 (dupa cum am fost sfatuiti de mai multe persoane) dar este corect?
2) Daca le inregistram pe contul 2678 cu ce se va inchide? Mentionam ca aceste sume nu vor mai fi recuperate niciodata.
3) Pentru o lucrare am mers in asociere cu o firma, firma noastra a platit integral valoarea garantiei iar firma asociata a cerut sa le refacturam jumatatea lor de plata, pe ce cont inregirez refacturarea cand emitem factura?

Am discutat cu multe persoane si fiecare avea alt raspuns iar acum suntem zapaciti de cap. Oare este cineva pe acest grup care a intampinat aceste inregistrari si ne poate ajuta cu o solutie?

Va multumim anticipat!

pomparaus

Re: Garantii de buna executie

#2 Mesaj de pomparaus »

Politele de la brokeri nu se inregistreaza in contabilitate : eu nu cred ca voi, firma, ati platit aceste sume : una e sa ai 2 garantii si alta sa le platesti.
La pct.3 banuiesc ca ai platit garantie de participare la licitatie care se conteaza prin 2678 fara factura. Deci cealalta parte nu are voie sa-ti solicite tie factura pt.partea lui, iti plateste conform contract si tu o inregistrezi 5121=167.analitic pt.acea firma.

Scrie răspuns