Revenire din concediu crestere copil

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
ungureanud173

Revenire din concediu crestere copil

#1 Mesaj de ungureanud173 »

Buna ziua,
O salariata aflata in concediu de crestere copil are contracul de munca suspendat pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului, respectiv 30.06.2025. Tatal indeplineste conditiile pentru a beneficia de cele 2 luni de concediu de crestere copil insa nu doreste sa intre. Astfel, salariata ar trebui sa revina la serviciu incepand cu data de 1 mai, insa ne-a informat ca nu va reveni si ca isi doreste sa faca o cerere de concediu fara plata pana in luna septembrie(angajatorul este de acord).

Cum ar trebui sa procedez in acest caz?
1 .Incetez suspendarea contractului pentru crestere copil cu data de 01.05.2025( data la care inceteaza plata indemnizatiei de catre AJPIS) si tot cu aceeasi data ii operez suspendarea pentru concediu fara plata.
sau
2. Las contractul suspendat pentru concediu crestere copil pana la data de 30.06.2025(chiar daca salariata ar fi trebuit sa revina cu 2 luni mai devreme) si operez in continuare o noua suspendare pentru concediu fara plata incepand cu 01.07.2025

Va multumesc!

pomparaus

Re: Revenire din concediu crestere copil

#2 Mesaj de pomparaus »

prima varianta

tomac

Re: Revenire din concediu crestere copil

#3 Mesaj de tomac »

Nu ar trebui să revină la muncă decât atunci când împlinește copilul 2 ani. Poate sta în concediu până la acea dată, doar că nu va fi indemnizată.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns