autofactura

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
neacsu

autofactura

#1 Mesaj de neacsu »

Buna ziua
Am urmatoarea speta:
Un autoturism al firmei a facut accident si a fost dat dauna totala.
Ne-am dus la un service care da masini la schimb si am facut un contract de inchiriere .
Service-ul mi-a emis o factura pe intreaga suma, dar spune ca nu trebuie sa ii platesc aceasta suma pt ca o sa-si ia banii de la asigurari.
Eu cum inchid factura cu service-ul?
Service-ul spune ca trebuie sa fac o autofactura ( pe care nu stiu sa o emit in saga) cu aceeasi suma si ca se compenseaza.
Daca asa este ,va rog sa ma ajutati cu emiterea autofacturii si monografia contabila
Multumesc

pomparaus

Re: autofactura

#2 Mesaj de pomparaus »

Autofactura ar trebui sa emiti doar daca furnizorul nu ti-ar fi emis factura, dar in cazul tau, il rogi ca atunci cand incaseaza bani de la asiguratorul tau sa iti trimita copie dupa OP si in baza acelui OP pe care il atasezi la factura emisa de furnizor pe care o lucrezi , faci NC 461 (asiguratorul tau) = 7581 si plata furnizorului 401=461 (te pozitionezi pe factura>plata si inlocuiesti contul cls.5 cu 461).

gheorghei642

#3 Mesaj de gheorghei642 »

(i) inregistrarea facturii emise de furnizor ( atelier service auto)
611= 401/4426_nedeductibil, salvati si validati:
(ii) pe linia inregistrarii facturii - in Intari Saga C.3.0 - apasati butonul plata iar la cont ( in loc de 5311/5121/542/461) completati contul 7581.
401 = 7581
inregistrare ce va apare in meniul "Intrari" colt dreapa superior " Intrari ">>>Detalii-Lista si in meniul "Articole contabile" cu tip: Diverse.
Cam atat!

pomparaus

#4 Mesaj de pomparaus »

Si de unde reiese ca furnizorul a incasat banii de la asiguratorul tau @gheorghei42?! Nota ta contabila se face de obicei cand prescrii facturile mai vechi de 3 ani.
Tu ai acte cu dauna totala, tu trebuie sa scoti din imobilizari mijlocul fix...De ce factura furnizorului sa fie nedeductibila, acea factura este aferenta inchirerii altui autoturism, doar ca nu o plateste pt.ca incaseaza banii din despagubirea asiguratorului.

Scrie răspuns