Corectare deductibilitate cheltuieli din lună precedentă.
Corectare deductibilitate cheltuieli din lună precedentă.
Bună ziua. Vă rog să - mi sugerați o cale legală in a corecta urmatoarea situație. In urma verificarii Registrului privind calculul impozitului pe profit, am constat că eronat in luna ianuarie 2025, am interpretat si inregistrat chiria pentru spatiul inchiriat ca cheltuială nedeductibilă. Cum pot corecta in Saga in luna mai, inregistrarea din luna ianuarie, cum procedez ?. Mentionez că pe trim1, societatea a inregistrat pierdere, dar trimestrul 2, va avea profit impozabil. Vă mulțumesc.
Re: Corectare deductibilitate cheltuieli din lună precedentă.
Corecteaza la ianuarie daca ai pierdere, ca nu ai raportat nici-un impozit. Eventual redepune 406.
Mulțumesc. Dar cum mă intorc in programul Saga pentru a corecta. Lucrez doar de cateva luni in program, e bun si-mi place dar, mai am încă multe necunoscute.
Devalidezi lunile in spate pana la ianuarie din ''inchidere luna".
- balazse246
Totusi atentie daca nu cumva s-a facturat cu TVA acea chirie, deoarece atunci discutam si despre TVA care poate s-a trecut ca nedeductibil.
In acel caz, corectia s-ar face in mai la intrari pe tip "n", pe o pozitie treci cu minus nedeductibil, iar pe pozitia a doua cu plus deductibil.
In acel caz, corectia s-ar face in mai la intrari pe tip "n", pe o pozitie treci cu minus nedeductibil, iar pe pozitia a doua cu plus deductibil.
Mulțumesc, am inteles.balazse246 scrie: ↑Joi Mai 15, 2025 1:10 pm Totusi atentie daca nu cumva s-a facturat cu TVA acea chirie, deoarece atunci discutam si despre TVA care poate s-a trecut ca nedeductibil.