Reinstalare Saga hard disk extern

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
dumitrui521

Reinstalare Saga hard disk extern

#1 Mesaj de dumitrui521 »

Bună ziua,
Am reinstalat windows-ul pe laptop pentru ca îmi făcea probleme și m-am decis să reinstalez Saga C direct pe un hard disk extern ca să nu mai depind direct de laptop în caz de viitoare reinstalări de Windows.
Este nevoie să urmez vreo anumită procedură de mutare a programului sau e suficient doar să îl reinstalez în zona locație (windowsul fiind deja reinstalat și baza lui de date inexistentă în partiția C unde a fost instalat înainte) și doar să adaug firma, balanța și ce mai cere el la prima deschidere a programului reinstalat în noua partiție (un folder special pe hard diskul extern)?
Mulțumesc

pascutac

Re: Reinstalare Saga hard disk extern

#2 Mesaj de pascutac »

Nu vă recomand să rulați SAGA de pe HDD extern, veți avea limitare la vitezele de citire/scriere, posibile deconectări cauzate de USB. Instalați pe laptop și HDD-ul extern îl folosiți pentru backup.

ciucam544

Re: Reinstalare Saga hard disk extern

#3 Mesaj de ciucam544 »

Dn. Dumitru, faceti greseli fundamentale. Direct de laptop depindeti oricum, ca pe el rulati programul saga, la fel si de Windows. Chiar daca ati avea un ssd extern de mare viteza sau cel mai amarat hdd extern, saga va rula de pe el, dar asta nu inseamna ca este in siguranta, dimpotriva. Rolul hardului extern este sa stocheze datele. Dece nu migrati baza de date pe SagaWEB si scapati si de gija backupului. Dar oricum, tot trebuie sa aveti grija de windows si de laptop sa nu-l stricati prea des. Iar pe disk-ul extern faceti backup la tot folderul saga, cat mai des posibil. Daca doriti, va pot oferii niste scripturi de automatizare pt. backup, cautati-ma in privat.

Scrie răspuns