Bună ziua.
Societatea achiziționează un autoturism din Germania.
Autoturismul vine pe roți.
Cum generez cod UIT din Saga? Sau trebuie să intru pe ANAF?
Aș prefera din Saga.
P.S. Chiar dacă unii zic ca nu trebuie cod UIT, pentru siguranță prefer să generez.
Generare cod UIT din Saga
-
ferenta192
Re: Generare cod UIT din Saga
https://forum.sagasoft.ro/viewtopic.php?p=336837&hilit=cod+uit#p336837
Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!
Multumesc frumos. M-am lamurit oarecum.
Dar va rog sa imi spuneti daca e corect asa, sa nu trimit gresit
1. In partea de sus la Tip operatiune trebuie cod - AIC
2. Data inceput - ce inseamna asta? Mi-a pus automat 09.10.2025 (factura e din 08.10.2025), dar va intra in tara diseara sau maine. Ce data trebuie trecut acolo?
3. Loc descarcare - SEDIU - adica e sediul societatii care a cumparat autoturismul? In tutorial am vazut ca se completeaza si loc incarcare si loc descaracre. Aici nu e cazul pentru ca e autoturism care vine pe rotile lui?
4. Furnizor transport - in acest caz nu se completeaza? Sau trec societatea care achizitioneaza, pentru ca de fapt ea se ocupa si de transport (administratorul societatii care il achizitioneaza il aduce in tara)?
5. In partea de jos la TIP - ramane Nedefinit, pentru ca e un autoturism?
6. La COD NC mi-a pus automat 1 - ce trebuie trecut?
7. La scop se trece 501 - Mijloace fixe sau 601 - Consum propriu?
8. La valoare se trece suma in lei de la data facturii, adica 08.10? Sau ce valoare se trece? In acest caz 50% din TVA va fi nedeductibil. Se adaoga si aceasta valoare?
9. La greutatea brut / greutatea neta ce trec?
Dar va rog sa imi spuneti daca e corect asa, sa nu trimit gresit
1. In partea de sus la Tip operatiune trebuie cod - AIC
2. Data inceput - ce inseamna asta? Mi-a pus automat 09.10.2025 (factura e din 08.10.2025), dar va intra in tara diseara sau maine. Ce data trebuie trecut acolo?
3. Loc descarcare - SEDIU - adica e sediul societatii care a cumparat autoturismul? In tutorial am vazut ca se completeaza si loc incarcare si loc descaracre. Aici nu e cazul pentru ca e autoturism care vine pe rotile lui?
4. Furnizor transport - in acest caz nu se completeaza? Sau trec societatea care achizitioneaza, pentru ca de fapt ea se ocupa si de transport (administratorul societatii care il achizitioneaza il aduce in tara)?
5. In partea de jos la TIP - ramane Nedefinit, pentru ca e un autoturism?
6. La COD NC mi-a pus automat 1 - ce trebuie trecut?
7. La scop se trece 501 - Mijloace fixe sau 601 - Consum propriu?
8. La valoare se trece suma in lei de la data facturii, adica 08.10? Sau ce valoare se trece? In acest caz 50% din TVA va fi nedeductibil. Se adaoga si aceasta valoare?
9. La greutatea brut / greutatea neta ce trec?
- balazse246
Poate te ajuta si cele din manualul de utilizare (unde regasesti link spre un tutorial).
https://manual.sagasoft.ro/sagac/topic-81-e-transport.html
https://manual.sagasoft.ro/sagac/topic-81-e-transport.html
Buna ziua! Nu mai pot face confirmarea pentru E-transport din Programul Saga desktop- Am urmatoarea eroare: "Conexiune cu SPV nu a fost realizata. e-transporturile nu se vor transmite in SPV, si nu vor primi raspunsurile" Trebuie sa fac confirmarea marfa si imi da eroare.
Am facut actualizarea la zi. Ce am de facut?
Multumesc!!!
Am facut actualizarea la zi. Ce am de facut?
Multumesc!!!
Problema poate să apară dacă:
- există sincope în funcționarea serviciilor web ale ANA, sau
- ați reînnoit de curând semnătura digitală și la ANAF nu s-a reînnoit ori s-a reînnoit de mai puțin de 24 de ore
- a expirat codul SPV ori acesta are probleme în a fi recunoscut de către ANAF
Pentru primele două situații, ar trebui să meargă după ce reîncercați ceva mai târziu. Dacă nu este cazul, atunci pentru cea de-a treia problemă rezolvarea este alta: accesați ecranul e-Facturi și apăsați butonul de cod SPV unde resetați codul actual și generați un nou cod SPV.
- există sincope în funcționarea serviciilor web ale ANA, sau
- ați reînnoit de curând semnătura digitală și la ANAF nu s-a reînnoit ori s-a reînnoit de mai puțin de 24 de ore
- a expirat codul SPV ori acesta are probleme în a fi recunoscut de către ANAF
Pentru primele două situații, ar trebui să meargă după ce reîncercați ceva mai târziu. Dacă nu este cazul, atunci pentru cea de-a treia problemă rezolvarea este alta: accesați ecranul e-Facturi și apăsați butonul de cod SPV unde resetați codul actual și generați un nou cod SPV.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Semnatura este de 3 luni, codul SPV functiona, dar dupa 3 restarturi la calculator, s-a "vindecat" . Multumesc mult!