Bon fiscal eronat

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
spanachei656

Bon fiscal eronat

#1 Mesaj de spanachei656 »

Buna ziua, am o situație la un magazin, s-a emis bon fiscal in valoare de 500 lei care a fost achitat cu cardul , dar casierul a apăsat din greșeală pe numerar , iar bonul a ieșit cu încasare cash . Pot sa reglez situația în saga introducând operația 5125=5311 și 5121=5125 (pentru tranzacția care îmi apare extrasul de banca in momentul in care se virează suma pe cont )?

paraschivn

Re: Bon fiscal eronat

#2 Mesaj de paraschivn »

5125 = %
707
4427-daca e cazul
461=5125
5121=461

Daca se observa eroarea pana la inchderea zilei (Raportul Z), se
putea anula BF-ul.
----------
PS: Am avut si eu un caz asemanator acum 2 zile: vanzator incepator, nu a incasat cu zecimale pe cititor card, (0.87 lei in loc de 87 lei :( )
si a crezut ca e ok sa emita si un BF :)-clientul a platiti cu cardul 0.87 lei...; s-a observat dupa Raportul Z,iar clientul plecase din magazin, din pacate; bine ca nu a fost o suma mai mare.. :)
------
Am corectat inregistrarile, si de acord ca trebuie si PV constatator de completat-semnat; am omis anterior.
Ultima oară modificat Dum Noi 02, 2025 7:50 pm de către paraschivn, modificat de 2 ori în total.

pomparaus

#3 Mesaj de pomparaus »

Gresit in ambele cazuri, cel putin la @paraschivn, ultimle 2 inregistrari se anuleaza reciproc, de ce sa le faci?
E o eroare a casierului si in acest caz faci un proces verbal de constatare (semnat si de casier si de administrator) pe care il atasezi la raportul Z, iar in contabilitate inregistrezi in mod corect.

paraschivn

#4 Mesaj de paraschivn »

Da, gresit ca inregistrari, am corectat, merci ; dar si incomplet cu PV constatator - m-am axat doar pe inregistrari, asa cum a cerut autorul, nu din greseala aici; faptul ca am folosit 461, am subanteles ca vanzatorul a gresit...;daca inregistrarile sunt iarasi gresite, ar fii interesant sa stim care ar fi cele corecte.

pomparaus

#5 Mesaj de pomparaus »

De ce sa fie incomplet cu PV de constatare care cuprinde declaratia casierului care scrie ce s-a intamplat? E o eroare umana, nu sunt bani platiti in plus prin casa, despre ce NC vorbesti?! NU se fac notel contabile, se fac strict cele reale aferente acelui bon.

ionescui187

#6 Mesaj de ionescui187 »

Salutare, am un bon fiscal emis gresit (a fost tastata o cifra in plus 650 lei in loc e 65 lei), am facut proces verbal pentru constatarea erorii.
Intrebarea este: la iesiri inregistrez valoarea totala de pe Z-ul respectiv apoi stornez bonul emis gresit, sau inregistrez Z cu valoare diminuata? Multumesc!

balazse246

#7 Mesaj de balazse246 »

Inregistrezi cu datele corecte, de aceea ai anexat langa raportul Z acel proces verbal.

Scrie răspuns