Buna ziua,
Am nevoie sa ma ajutati cu urmatoarea situatie, aparut de aproximativ 2 saptamani. Dupa verificarea mijloacelor fixe din butonul verificare imobilizari primesc urmatorul mesaj:
Diferente intre imobilizari si contabilitate la data 2025-11-30 - atentionari
Cont amortizari 2813 Sold: 745937.37 Suma in imobilizari: 614034.15
Daca devalidez si validez din nou luna, atunci cand generez registrul mijloacelor fixe, am aceiasi valoarea ca cea din contabilitate 745937.37. Daca merg din nou pe butonul de verificare, primesc din nou acelasi mesaj, iar daca generez dupa registrul mijlocelor fixe, am supriza sa descopar erori la amortizarea ramasa pentru 2 masini, in sensul ca una din masini a fost amortizata integral in luna octombrie (in registrul lunii octombrie, se vede clar valoarea amortizarii inregistrate = valoarea intrarii), iar cu toate astea in noiembrie imi apare ca mai are 15 rate de amortizare, iar la o alta masina unde mai am 7 rate de amortizare, imi modifica la 23 de rate ramase. Mentionez ca in perioada pandemiei, masinile au avut amortizarea suspendata, dar nu sunt singurele, iar la celelalte nu am aceasta eroare.
Atasez poze pentru a arata exact erorile.
Va multumesc!
Eroare Imobilizari
-
gheorghei642
Re: Eroare Imobilizari
In perioada pandemiei, in submeniul "Imobilizari" s-a operat data inceperii suspendarii cu tip "Suspendare" si ulterior cu tip operatie "Reactivare"?
Ati modificat manual câmpurile "Val.ramasa" sau "Dur.ramasa",vreodata?
Ati modificat manual câmpurile "Val.ramasa" sau "Dur.ramasa",vreodata?
-
paraschivm887
Re: Eroare Imobilizari
Firma aceasta este am preluat-o de aproximativ un an si jumatate, eu nu am modificat manual campurile. Nici nu mi-a atras atentia ca ar fi ceva in neregula, din moment ce valorile erau corecte luna de luna, atat la valoarea mijloacelor fixe, cat si amortizarea inregistrata in contabilitate cu registrul imobilizarilor. Ceva s-a intamplat in aceasta luna, iar din punctul meu de vedere singura solutie este sa numai folosesc butonul de verificare imobilizari, pentru ca doar atunci imi modifica valoarea ramasa de amortizat.
Da, in submeniul "Imobilizari", am operatiile cu data inceperii suspendarii, cat si data reactivarii.
Da, in submeniul "Imobilizari", am operatiile cu data inceperii suspendarii, cat si data reactivarii.