Cod mijloc fix

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
petert254

Cod mijloc fix

#1 Mesaj de petert254 »

Bună seara. Firma a montat o scară metalică exterioară la o clădire a societății. Ce cod de clasificare a mijloacelor fixe ar trebui să folosesc în acest caz? Ce părere aveți?”
Ultima oară modificat Vin Dec 12, 2025 11:53 pm de către petert254, modificat 1 dată în total.

herganiec

Re: Cod mijloc fix

#2 Mesaj de herganiec »

Scară metalică fixă, ancorată de clădire și destinată utilizării permanente se consideră parte integrantă a construcției
Nu se înregistrează ca mijloc fix distinct, ci:se capitalizează în valoarea clădirii, se tratează ca modernizare / îmbunătățire a clădirii.
„Nu inteligența ne face mari, ci bunătatea inimii. Nu contează cât de mult știi, ci cât de mult bine faci.”

gheorghei642

Re: Cod mijloc fix

#3 Mesaj de gheorghei642 »

Daca instalarea sa a necesitat o autorizație de construire atunci trebuiesc respectate codurile locale de construcție și siguranță;
- Impozitare: Valoarea scării poate fi adăugată la baza de impozitare a clădirii pentru calcularea impozitului pe proprietate;
- Contabilitate: Este amortizată ca parte a valorii totale a imobilului, nu ca un activ separat sau un element de inventar mobil;
- Vânzarea Proprietății: La vânzarea clădirii, scara este inclusă automat în tranzacție (cu excepția cazului în care există o mentiune expresa in actul notarial).

Scrie răspuns