preluare balanta in Saga

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
cural

preluare balanta in Saga

#1 Mesaj de cural »

Buna ziua,
Oare ma poate ajuta cineva cu niste sfaturi?
Din 2014 pana in prezent am folosit programul Saga doar pentru facturi si tot ce tine de personal, in rest am lucrat intr-un alt program de contabilitate. Acolo am contabilitatea la zi.
As vrea sa incep sa lucrez doar in Saga din 2026. Cum ma sfatuiti sa procedez, avand in vedere ca am introdus balanta de intrare in 2014, dar n-am facut nici o inchidere de luna.
In perioada 2014-2025 am fost initial platitor de impozit pe profit, iar apoi micro. Am licenta cu 325 lei si am 3 firme, daca are importanta.
Sa incerc sa inchid fiecare luna in parte doar cu ce am introdus si sa reglez din note contabile, conform balantei corecte din celalalt program sau as putea sa-mi creez alte firme si sa preiau partea de personal si facturile de vanzare si cumparare. Se poate? Nu as vrea sa pierd nimic din partea de personal.

gheorghei642

Re: preluare balanta in Saga

#2 Mesaj de gheorghei642 »

Inteleg ca utilizati versiunea desktop a aplicatiei.
Avand in vedere nu ati facut nici-o inchidere la nici-o firma, in toata perioada, efectuati o copie de siguranta a folderului Saga C.
Reconfigurati cu: data de preluarea datelor contabile respectiv preluarea soldurilor initiale -1 ianuarie 2026 si introduceti soldurile la 31.12.2025 din programul de contabilitate utilizat, altul decat Saga C.
Vedeti ce iese si eventual reveniti!

herganiec

#3 Mesaj de herganiec »

Faceți firme noi cu 2026. introduceți soldurile și facturile in sold si o luați curat de la început. Cel mai corect.
Cele vechi de pe Saga ramân așa cum sunt doar pt consutare.
„Nu inteligența ne face mari, ci bunătatea inimii. Nu contează cât de mult știi, ci cât de mult bine faci.”

balazse246

#4 Mesaj de balazse246 »

Pentru cural
Dupa parerea mea personala, cea mai buna solutie este preluarea datelor intr-o baza de date noua.
Vezi tutorialul:
https://www.youtube.com/watch?v=W7gfx93x2r0

cural

#5 Mesaj de cural »

Multumesc tuturor pentru sfaturi!
An Nou fericit si multa sanatate!

cural

#6 Mesaj de cural »

Buna seara,
Oare m-ati putea ajuta cu niste sfaturi?
Am lucrat in Saga incepand cu 2014 doar partea de salarii si ulterior transmiterea facturilor. Toata contabilitatea o am prelucrata la zi intr-un alt program.
M-am decis sa trec integral in Saga, dar sa prelucrez si actele din 2025 in Saga, sa pot verifica cu datele introduse in celalalt program, sa am un control, necunoscand programul prea bine.
Am creat o firma noua si am importat intrarile si iesirile din 2025, precum si salariile din perioada 2014-2025, sa am toata situatia salariatilor pentru adeverinte, ect. La salarii am validat doar partea de 2025.
Am doua probleme:
-La inchiderea lunii, salariile nu apareau pe balanta si am vazut ca nu se preluase nimic la nota contabila. Ma gandesc ca le pot introduce manual la articole contabile.
-La iesiri, in partea de explicatii nu apare preluat nimic si la fel nu se preia in balanta nici venitul, nici tva-ul colectat. am incercat sa dau devalidare si sa completez eu explicatia, dar imi apare mesajul "Modificarea facturilor trimise deja prin SPV se realizeaza prin stornare si reinregistrare. Continuam?"'

balazse246

#7 Mesaj de balazse246 »

Vezi ce data ai ales la "preluare date contabile" ca si incepere utilizare a programului.
Daca vrei sa prelucrezi si datele din 2025, atunci trebuie sa alegi ianuarie 2025.

Scrie răspuns