factura finala lucrare executata
-
petrescum244
factura finala lucrare executata
Buna ziua!
Va rog daca se poate sa ma ajutati! M-am blocat si nu pot sa-ma dumiresc!!!
Am o fact.de avans de la un client cu cota de 19%.Mentionez ca sunt cu tva la incasare. Am facut inreg. 4111-% 419 si 4427
In decembrie finalizez lucrarea si pe aceiasi fact. stornez fact.de avans cu cota de tva 19%, si in continuare inscriu lucrarea finalizata= cu val.avansului(marfa si manopera), tot cu 19%, ca sa mi se inchida fact.
Cand operez devizul, programul imi descarca marfa cu 21%, si automat fact.nu mi se inchide in Saga cu dif.de tva.
Ceva nu e in regula. Ce gresesc???? Ar tb.sa fac eu ceva manual????
La facturare e gresit sau cand descarc marfa???? Nu stiu daca m-am facut inteleasa, dar m -am trezit dintr-o data bulversata. E primul caz care il am!!!
Va rog daca se poate sa ma ajutati! M-am blocat si nu pot sa-ma dumiresc!!!
Am o fact.de avans de la un client cu cota de 19%.Mentionez ca sunt cu tva la incasare. Am facut inreg. 4111-% 419 si 4427
In decembrie finalizez lucrarea si pe aceiasi fact. stornez fact.de avans cu cota de tva 19%, si in continuare inscriu lucrarea finalizata= cu val.avansului(marfa si manopera), tot cu 19%, ca sa mi se inchida fact.
Cand operez devizul, programul imi descarca marfa cu 21%, si automat fact.nu mi se inchide in Saga cu dif.de tva.
Ceva nu e in regula. Ce gresesc???? Ar tb.sa fac eu ceva manual????
La facturare e gresit sau cand descarc marfa???? Nu stiu daca m-am facut inteleasa, dar m -am trezit dintr-o data bulversata. E primul caz care il am!!!
Re: factura finala lucrare executata
Lucrarea se factureaza cu 21%.
Emiti 2 facturi , una cu stornare avans cu 19%, apoi facturezi devizul cu 21% cu o alta factura.
Emiti 2 facturi , una cu stornare avans cu 19%, apoi facturezi devizul cu 21% cu o alta factura.
-
petrescum244
Multumesc ptr.proptitudine!!
Nu s-a procedat asa! Administratorul(caci el este cel care intocmeste fact.), nu a intrebat pe nimeni si a fact.cum a crezut ca e bn.
El a fact. in 31.12.2025, poz.1- stornarea avansului cu 19% si pe aceiasi fact., poz.2- lucrarea tot cu 19%. Val.fact.la el este 0 , la mine normal ca nu se inchide, ca marfa din deviz la mine e cu tva 21%..,cum e pe stoc marfa. Diferenta la mine ramane la tva, neinchisa factura.
Ce se mai poate face acum??? E si sf.de an!! Cum se mai poate rezolva!!!
As face fact.de stornare a fact.emise in 31.12.2025, si sa emit alta tot cu data de 31.12.2025,in care sa trec lucrarea cu 21%, dar cum ramane cu incarcarea facturii in spv??? Termen depasit, si clientul poate a depus decl.ptr.dec. Este un caz aparte( actele aduse cu intarziere de adm.))
Cine mai poate sa ma ajute, cu o sugestie!!! Chiar nu stiu ce tb.sa fac, ca si decl.cred ca-mi va da eroare!!!
Nu s-a procedat asa! Administratorul(caci el este cel care intocmeste fact.), nu a intrebat pe nimeni si a fact.cum a crezut ca e bn.
El a fact. in 31.12.2025, poz.1- stornarea avansului cu 19% si pe aceiasi fact., poz.2- lucrarea tot cu 19%. Val.fact.la el este 0 , la mine normal ca nu se inchide, ca marfa din deviz la mine e cu tva 21%..,cum e pe stoc marfa. Diferenta la mine ramane la tva, neinchisa factura.
Ce se mai poate face acum??? E si sf.de an!! Cum se mai poate rezolva!!!
As face fact.de stornare a fact.emise in 31.12.2025, si sa emit alta tot cu data de 31.12.2025,in care sa trec lucrarea cu 21%, dar cum ramane cu incarcarea facturii in spv??? Termen depasit, si clientul poate a depus decl.ptr.dec. Este un caz aparte( actele aduse cu intarziere de adm.))
Cine mai poate sa ma ajute, cu o sugestie!!! Chiar nu stiu ce tb.sa fac, ca si decl.cred ca-mi va da eroare!!!
Ai zis ca factura e pe zero - la tine tot cu zero trebuie sa fie, ca doar nu vinzi produsele puse in opera ca si marfa prin factura, nu e prestare de serviciu? Nu faci BC pe acele repere?
-
petrescum244
La mine in Saga, nu ramane cu 0, cand descarc devizul (in care e trecuta marfa folosita la lucrare) si separat manopera, imi ramane tva chiar dif.de tva.(intre 19 si 21). Fact.de lucrare pe total este facuta cu 19% si marfa care o scad( pe deviz) este cu 21%., si de aici diferenta.
Ar fi solutia sa se storneze acesasta fact.gresita si sa se emita alta corecta.
Dar problema cum o scoatem acum la decembr.la capat???? Se mai poate face ceva???
Ar fi solutia sa se storneze acesasta fact.gresita si sa se emita alta corecta.
Dar problema cum o scoatem acum la decembr.la capat???? Se mai poate face ceva???
Despre ce fel de lucrare este vorba, ce marfa descarci prin deviz? La o lucrare se folosesc materiale nu marfa si factura se lucreaza pe nedefinit 704 iar gestiunea se descarca de acele materiale prin BC.
- balazse246
Pentru petrescum244
Eu personal nu inteleg ce legatura are cota de TVA de 21% cu cea de 19% la descarcare produselor.
Factura l-ai inregistrat pe cont 704 si ai folosit cota de 19% (desi trebuia sa fie de 21%, administratorul trebuia sa intreaba inainte de a face orice).
La achizitie bunurilor utilizate ai folosit contul 3028, cota de TVA 21%, iar acum doar faci un bon de consum.
In concluzie, nu prea inteleg ce nu se inchide la TVA.
Unde si ce eroare crezi ca o sa ai?
O singura problema vei putea avea, acela ca la un control sa ti se recaluleze diferenta de TVA si sa te puna sa il platesti (fara sa il poti recupera de la client).
Eu personal nu inteleg ce legatura are cota de TVA de 21% cu cea de 19% la descarcare produselor.
Factura l-ai inregistrat pe cont 704 si ai folosit cota de 19% (desi trebuia sa fie de 21%, administratorul trebuia sa intreaba inainte de a face orice).
La achizitie bunurilor utilizate ai folosit contul 3028, cota de TVA 21%, iar acum doar faci un bon de consum.
In concluzie, nu prea inteleg ce nu se inchide la TVA.
Unde si ce eroare crezi ca o sa ai?
O singura problema vei putea avea, acela ca la un control sa ti se recaluleze diferenta de TVA si sa te puna sa il platesti (fara sa il poti recupera de la client).
Eu am inteles ca @petrescu lucreaza factura prin 707 vanzare cu descarcare marfa, marfa intrata cu 21% si factura cu 19% de aici diferenta lui de TVA si doar manopera o lucreaza pe 704.
De aceea am tot intrebat despre ce marfa vorbeste la o lucrare cu manopera?!
De aceea am tot intrebat despre ce marfa vorbeste la o lucrare cu manopera?!
-
petrescum244
pomparaus a inteles ca asa lucrez .Eu pe 3028, operez doar materialele consumabile care le foloseste in firma si care nu intra in factura, Iar pe 707, am marfa care o scad prin deviz cand termina lucrarea si pe 704, manopera.!
Da, ai dreptate si tu balazse. Pana la urma i- am dat de cap intr-un fel(nu prea corect), dar sa pot inchide fact, si chiar anul si a ramas la atitudinea administr.ce va face in ian.(a zis ca poate o va storna pe cea de la dec. si va face alta corecta , asumandu si plata tva sau o va lasa asa!! El sustine ca lucrarea a terminat-o pe 31.07, si are proces verbal de finalizare a lucrarii, si de aceea a facturat lucrarea cu cota de 19%.si ca e corect. Dar de ce nu a facut si fact.atunci? A uitat, si s-a trezit in 31.12.
Ei gresesc, noi trebuie sa le descurcam itele!!! Vom vedea pana la urma ce va fi!
Oricum va multumesc din suflet ptr.indrumare!!!
Da, ai dreptate si tu balazse. Pana la urma i- am dat de cap intr-un fel(nu prea corect), dar sa pot inchide fact, si chiar anul si a ramas la atitudinea administr.ce va face in ian.(a zis ca poate o va storna pe cea de la dec. si va face alta corecta , asumandu si plata tva sau o va lasa asa!! El sustine ca lucrarea a terminat-o pe 31.07, si are proces verbal de finalizare a lucrarii, si de aceea a facturat lucrarea cu cota de 19%.si ca e corect. Dar de ce nu a facut si fact.atunci? A uitat, si s-a trezit in 31.12.
Ei gresesc, noi trebuie sa le descurcam itele!!! Vom vedea pana la urma ce va fi!
Oricum va multumesc din suflet ptr.indrumare!!!
Nu e corect, pt.ca daca lucrarea a fost terminata si receptionata in iulie trebuia sa o factureze atunci: nu si-a declarat veniturile aferente trim.3, dar, te intreb eu @petrescu de ce faci receptia pe 371 ca marfa, ca aici nu prea inteleg eu de ce. Cateodata si eu am lucrari unde beneficiarul solicita vanzarea tevii separat (lucrari de foraj), dar eu am definit si o gestiune de marfa, transfer materialele in gestiunea marfa si, da, atunci le descarc prin factura - asta se intampla de cel ptin 2-3 ori pe an.