Buna seara!!
A depus cineva dec.F4109, pe decembr.???
Nu stiu ce se intampla ca descarc decl.de pe site ANAF, ultima vers. care spun ei, si la depunere imi da eroarea asta:
"Fisierul depus nu este un document valid - Versiunea formularului nu este corecta. Descarcati un nou formular din portalul ANAF si nu faceti import de date din alta declaratiei in el."
L am descarcat de 3 ori, l-am salvat pe deskop, si apoi am lucrat in el.Tin sa va spun ca depun de vreo 8 luni, si nu am patit asa!!Versiunea de pe anaf"descarca declaratii" este 01.09.2018, actualizat, zic ei in 2019.
Va rog daca este cineva care a depus acum in decembr.sa ma lumineze si pe mine, ce nu fac??? Eu am depus de 3 ori si de fiecare data imi da eroarea asta!!!
DECLARATIA F4109
-
peticae228
Re: DECLARATIA F4109
Buna, am depus fara erori de validare pentru decembrie F4109 in 09.01.2026, formular valabil din 01.09.2018.
-
aurel211252
Buna.Am depus D F4109 pentru 12.2025 si e ok.Mentionez ca am firme, carora le fac D F4109 de la 01.2025 ,copiez D veche->sterg semnatura->devalidez->schimb data->validez->semnez digital si am transmis prin Declaratii ANAF.Nu am primit erori ...
Ajuta-ti aproapele,pentru a fi laudat,iertat si fericit...
-
petrescum244
Buna ziua.
Tot nu am reusit! O descarc ,o validez, o semnez, o depun, si la recipisa imi spune acelasi lucru" Fisierul depus nu este un document valid - Versiunea formularului nu este corecta. Descarcati un nou formular din portalul ANAF si nu faceti import de date din alta declaratiei in el.
Tot nu intele daca e descarcata de pe site anaf"descarca declaratii."
Versiunea e asta, e corecta. Si eu am depus pana acum de prin aprilie 2025, ptr.acelasi contribuabil, si a mers fara probleme! Am incercat si cu copierea uneia din nov., am sters datele asa cum a spus colegul dar nu vrea sa mi o semneze, desi la cea descarcata de pe anaf, o semneaza!!Nu cred ca e vb.de semnatura.Orice decl.am depus a mers!!!
Chiar nu inteleg, stiu ca e cu intarziere, poate fi asta si o cauza???? O tb.sa merg la ei????
Tot nu am reusit! O descarc ,o validez, o semnez, o depun, si la recipisa imi spune acelasi lucru" Fisierul depus nu este un document valid - Versiunea formularului nu este corecta. Descarcati un nou formular din portalul ANAF si nu faceti import de date din alta declaratiei in el.
Tot nu intele daca e descarcata de pe site anaf"descarca declaratii."
Versiunea e asta, e corecta. Si eu am depus pana acum de prin aprilie 2025, ptr.acelasi contribuabil, si a mers fara probleme! Am incercat si cu copierea uneia din nov., am sters datele asa cum a spus colegul dar nu vrea sa mi o semneze, desi la cea descarcata de pe anaf, o semneaza!!Nu cred ca e vb.de semnatura.Orice decl.am depus a mers!!!
Chiar nu inteleg, stiu ca e cu intarziere, poate fi asta si o cauza???? O tb.sa merg la ei????
Incercati pe un alt calculator, alt windows, alt program acrobat reader. Formularul este acelasi F4109_A1.0.1 (F4109_15012019), dar poate se corupe la salvare si serverul anaf nu-l mai recunoaste ca fiind corespunzator. Pe calculatorul in cauza e totul actualizat? Acrobat, windows, semnatura? Altfel trimitei un mail si raportati problema, ca am vazut ca exita link in startul paginii, ca poate e o problema la server.
Acuma eu as mai incerca o metoda. Dupa completare, validare si salvare am vazut ca formularul isi genereaza un xml. Eu as lua acel xml si l-as reincarca in dukintegrator actualizat (pentru ca versiunea java de validare este mai noua) si as valida, genera pdf si semna din dukintegrator.
Acuma eu as mai incerca o metoda. Dupa completare, validare si salvare am vazut ca formularul isi genereaza un xml. Eu as lua acel xml si l-as reincarca in dukintegrator actualizat (pentru ca versiunea java de validare este mai noua) si as valida, genera pdf si semna din dukintegrator.
-
petrescum244
Mersi ptr.ajutor! Am reusit pana la urma, problema cred ca era de la ei!
Am descarcat din alta parte dec.nu de pe anaf, pe bajbaite si a mers struna! Am depusa si acum am primit recipisa!
In anaf, toate decl cu 400 am incercat si se descarcau repede, numai asta 409, statea acatata si se descarca ef.ff.greu.Dupa ce o depuneam(de 4 ori), imi spunea ca docum.nu este valid, si nu am vesiunea corecta!!!
Chiar nu mi pot explica !!!E un mister!!!
Am descarcat din alta parte dec.nu de pe anaf, pe bajbaite si a mers struna! Am depusa si acum am primit recipisa!
In anaf, toate decl cu 400 am incercat si se descarcau repede, numai asta 409, statea acatata si se descarca ef.ff.greu.Dupa ce o depuneam(de 4 ori), imi spunea ca docum.nu este valid, si nu am vesiunea corecta!!!
Chiar nu mi pot explica !!!E un mister!!!
Pai daca ar fi fost corupt de la descarcare ar fi dat eroare la deschidere, adica nu ar mai fi functionat sa-l completati validati etc, nu? Mult mai probabil modulul de verificare din serverele anaf a avut probleme.