Buna ziua,
Va rog frumos daca ma puteti ajuta cu un sfat in urmatoarea privinta:
La o baza de date preluata in cursul anului trecut daca merg la Situatie Stocuri si selectez gestiunea Investitii Imobiliare, imi sunt returnare cateva terenuri si un sold final total de 730.000 lei
Daca merg la Imobilizari gasesc acolo terenurile si pentru fiecare la “Operatiunile care privesc miscarea, cresterea sau diminuarea valorii imobilizarii” apar operatiuni de tip vanzare cu valoare zero si soldul egal cu valoarea fiecarui teren in parte, suma lor tot 730.000 lei.
Faptic societatea nu mai are in patrimoniu terenerile respective si soldul contului 215 este zero ... oarecum cred ca s-a lucrat direct pe conturi si nu pe articole de tip stoc, si astfel au ramas cu valoare.
Intrebare: cum trebuie sa procedez astfel incat sa elimin aceste terenuri si sa nu mai apara in Situatie Stocuri cu sold, avand in vedere faptul ca in mod real ele nu mai exista in patrimoniul societatii iar soldul contului 215 este zero.
Practic nu ar trebui sa apara nicio nota contabila, doar sa dispara terenurile din situatia stocurilor.
Multumesc foarte mult.
RRusu.
Diferente intre Situatia stocurilor si sold cont 215 Investitii imobiliare
- balazse246
Re: Diferente intre Situatia stocurilor si sold cont 215 Investitii imobiliare
Da, unii au mai facut inventii, fara rost.
Mergi la "operatii" -> "alte operarii cu stocuri" -> "operatii speciale" si faci o descarcare, dupa care stornezi articolul contabil generat.
Mergi la "operatii" -> "alte operarii cu stocuri" -> "operatii speciale" si faci o descarcare, dupa care stornezi articolul contabil generat.