taxa vamala

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
giurgeam

taxa vamala

#1 Mesaj de giurgeam »

Buna ziua.
Am achizitionat marfa neimportata de la societate romaneasca (cui de romania). Sunt platitoare de tva.
Am inregistrat importul la intrari valuta, cursul din vama, tva aferent. Problema mea este ca spre deosebire de celelalte importuri de la societati din afara UE, unde imi apar si Pozitii tarifare, acum nu imi apar.
Inteleg ca pot sa inregistrez manual taxa vamala in 371=446, dar cum pot sa fac asta fara sa fac analitic la fiecare marfa? :?
Incerc sa reglez o situatie din urma, in care fostul contabil a inregistrat gresit importurile (nu a luat in calcul deloc taxa vamala si plata tva-ului si a taxei vamale din 5121 a alocat-o furnizorului, fara sa "incarce" costul marfii cu taxa vamala..)
As putea sa dau pe cheltuiala acea taxa vamala ? Toata marfa e importata si vanduta in T1
Multumesc!

tomac

Re: taxa vamala

#2 Mesaj de tomac »

Înțeleg că firma A din RO a cumpărat marfă din afara UE de la firma B, pe care probabil a plătit-o, iar B nu i-a livrat-o. Acum A vrea să cedeze lui C acea marfă și furnizorul B livrează către C marfa? Și C este importator declarat în declarația vamală? Dacă da, ce documente a prezentat firma C în vamă?
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns