Buna
Sunt intreprindere individuala in partida simpla si am contul blocat pentru poprire. Am nevoie de un imprumut pentru plata furnizorilor pana in 10000 lei. Nu pot depune in banca pentru ca ar fi luati de ANAF.
Pot sa iau numerar un imprumut de la o persoana fizica ?
Art 4 alin 1 din Legea 70/2015 actualizata la operatiuni interzise in legatura cu platile si incasarile in numerar ar parea ca este posibil dar art4 alin4 mentioneaza ca oper de incasari si plati intre profesionisti si pers fizice reprezentand primiri ori restituiri de imprimuturi se efectueaza numai prin instrumente de plata.
Multumesc frumos pentru ajutor
ref imprumut ii
- balazse246
Re: ref imprumut ii
Cel mai bine mergi si depui numerarul direct in contul bancar al furnizorului (te costa comisionul bancar, dar macar rezolvi).
Doresc si o alta opinie daca se poate
Articolul 4, Aliniatul 1 (Plafonul de 10.000 lei): Acest aliniat menționează într-adevăr că încasările de la persoane fizice reprezentând „primiri de împrumuturi” se fac în limita unui plafon zilnic de 10.000 lei de persoană.
Articolul 4, Aliniatul 4 (Interdicția TOTALĂ): Acesta este aliniatul introdus ulterior pentru a opri evaziunea prin creditări fictive de firmă. El specifică în mod expres:
„Operațiunile de încasări și plăți între persoanele prevăzute la art. 1 alin. (1) [adică profesioniștii: PJ, PFA, ÎI] și persoanele fizice în calitate de [...] persoane fizice/alți creditori [...] reprezentând împrumuturi, indiferent de natura și destinația acestora, se efectuează numai prin instrumente de plată fără numerar.”
Regula specială sau mai restrictivă (Alin. 4, care vizează strict împrumuturile) o anulează pe cea generală (Alin. 1). ANAF consideră orice primire sau restituire de împrumut în numerar între o persoană fizică și un profesionist (inclusiv Întreprinderea dumneavoastră Individuală) ca fiind o contravenție.
Altă opinie nu e decat cea a lui balasze de mai sus.
Articolul 4, Aliniatul 4 (Interdicția TOTALĂ): Acesta este aliniatul introdus ulterior pentru a opri evaziunea prin creditări fictive de firmă. El specifică în mod expres:
„Operațiunile de încasări și plăți între persoanele prevăzute la art. 1 alin. (1) [adică profesioniștii: PJ, PFA, ÎI] și persoanele fizice în calitate de [...] persoane fizice/alți creditori [...] reprezentând împrumuturi, indiferent de natura și destinația acestora, se efectuează numai prin instrumente de plată fără numerar.”
Regula specială sau mai restrictivă (Alin. 4, care vizează strict împrumuturile) o anulează pe cea generală (Alin. 1). ANAF consideră orice primire sau restituire de împrumut în numerar între o persoană fizică și un profesionist (inclusiv Întreprinderea dumneavoastră Individuală) ca fiind o contravenție.
Altă opinie nu e decat cea a lui balasze de mai sus.
„Nu inteligența ne face mari, ci bunătatea inimii. Nu contează cât de mult știi, ci cât de mult bine faci.”
- balazse246
Pentru floreant
Contul deschis mentionat de tine la II este deschis pe II sau din varii motive folosesti contul personal deschis pe CNP (in loc sa fi deschis pe CIF al II)?
Contul deschis mentionat de tine la II este deschis pe II sau din varii motive folosesti contul personal deschis pe CNP (in loc sa fi deschis pe CIF al II)?
Contul este deschis pe II
- balazse246
Atunci ramane sa faci asa cum am mentionat.
Altfel, ramene sa rezolvi ca si prim pas problema blocarii contului II.
Altfel, ramene sa rezolvi ca si prim pas problema blocarii contului II.
-
stanescue731
Porumbelul Alb si Balazse,doi profesionisti de marca al forumului Saga!