Gestiunea cantitativ valorica , receptie factura

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
mocanua845

Gestiunea cantitativ valorica , receptie factura

#1 Mesaj de mocanua845 »

Buna ziua, este printre noi un contabil care care poate sa ofere consultanta contra cost pentru a intelege mai bine gestiunea global valorica, e ceva ce imi scapa si sunt presata de timp....
Mentionez ca si eu sunt contabil dar matusa si-a facut o afacere si se bazeaza pe mine.
Concret a cumparat marfa din Polonia echivalent in lei de 17.000 lei aprox formata din jucarii diverse , electrocasnice mici, produse de curatenie, vesela,toate provenite din retururi cu cutii putin deteliorate si le revinde. Matusa mea are PFA si m-am gandit la gestiunea global valorica, paletul are aproape 1 tona de produse . Ea mi-a zis ca indiferent cu cat vinde iese in profit asa ca a stabilit ca adaosul comercial este de pana la 100%.
Cum facem sa fie usor ? Nu vrea sa faca receptii ca i-ar lua zile bune sa numere sorteze . Eu asta i-am propus sa faca receptia din ce e compus lotul chiar daca ii ia saptamani sa stabileasca pretul de vanzare pe fiecare dar sustine ca nu am dreptate ca trebuie sa existe o varianta mai usoara .
Un pic de ajutor , vreau sa inteleg exact la acest timp de activitate cum e corect si mai usor.
Ea vrea sa vanda online , mi-a dat un exemplu azi vrea sa faca un box cu 25 jucarii la 250 lei , maine poate un alt box cu 25 jucarii daca e cerere sau daca considera poate sa le vanda la 350 lei .....
Cum multumiri

herganiec

Re: Gestiunea cantitativ valorica , receptie factura

#2 Mesaj de herganiec »

Mătușa ta nu are dreptate legal, dar puteți folosi o metodă de mijloc, mult mai simplă.
Problema:... Nu poate vinde bunuri la prețuri diferite în fiecare zi (ba cu 250 lei, ba cu 350 lei) fără acte, pentru că legea o obligă să aibă prețuri fixe în gestiunea global-valorică sau să facă procese-verbale de modificare de preț de fiecare dată.

Soluția simplă și legală (în 2 pași):
La sosirea mărfii (Polonia): Face un singur NIR pe tot paletul (la preț de cost, fără adaos). Îl numește „Lot marfă mixtă Polonia - 1 tonă = 17.000 lei”. Scapă complet de numărat bucată cu bucată la început.
La vânzare (Crearea Boxurilor): Când pregătește cutiile pentru clienți, ea nu vinde „jucării la bucată”, ci pachete. În programul de gestiune creează produse noi:
Pentru cele de 250 lei: creează produsul „Box Jucării Standard” (și scade din lotul mare o parte din cost).
Pentru cele de 350 lei: creează produsul „Box Jucării Premium”.
Astfel, pe site și pe factură va vinde „Boxuri” (pachete fixe), nu sute de mărunțișuri. Gestiunea rămâne curată, iar ea muncește doar 10 minute când își creează pachetele, fără să inventarieze tot paletul de la început.
„Nu inteligența ne face mari, ci bunătatea inimii. Nu contează cât de mult știi, ci cât de mult bine faci.”

mocanua845

Re: Gestiunea cantitativ valorica , receptie factura

#3 Mesaj de mocanua845 »

Buna dimineata si multumesc frumos de raspuns.
Nu l-am vazut aseara asa ca m-am apucat de lucru de capul meu pentru ca deja avea cateva comenzi si asteptau facturile .
Fiind PFA ma gandesc ca trebuie sa fie mai usor ca si la SRL, nu avem coeficient K iar in caz de control ANAF nu imi numara jucariile si produsele ci verifica daca am receptionat marfa si daca am fiscalizat vanzarile, sau gresesc si numara marfa si eu trebuie sa zic cat ar valora stocul la vanzare , eu asta nu reusesc sa cuprind cu mintea .
Deci am receptionat factura din Polonia precum lot marfa Polonia , 1 bucata (ca a fost un lot) ...17000 lei si a avut o prima comanda de un box de jucarii persoana juridica de 700 lei si o vanzare catre o persoana fizica de 200 lei cu explicatia pe factura marfa cf comanda , pt ca vrea sa centralizeze comenzile ca oricum le pune pe curier . E ok pana aici ?
De exemplu eu vreau sa cumpar doar o jucarie , matusa accepta aceasta comanda , nu vrea neaparat Boxuri .
Nu stiu cat de bine m-am exprimat in scris .
Eu i-am propus sa isi faca PFA nu SRL pt ca am considerat in acel moment ca nu avem coificient K , avem cheltuiala atunci cand plateste factura si venituri din vanzare marfa si pe diferenta se platesc taxe.
Problema e ca acuma vrea sa cumpere si haine noi outlet de copii si sa le vanda pe acelasi sistem .
Multumesc frumos

Scrie răspuns