Comasare Baza de date

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
dudasg

Comasare Baza de date

#1 Mesaj de dudasg »

Buna tuturor.
As vrea sa unesc doua baze de date.
1 partea contabila
2 partea de la magazin
Ambele sunt cantitativ.
de cand sa scos partea de import din zip e dificil.
Ma puate ajuta cineva ?

paturcai

Re: Comasare Baza de date

#2 Mesaj de paturcai »

Nu este dificil.
Este imposibil.
Exista o asemenea solicitare din partea mai multor utilizatori.
Eu unul (nu sunt seful firmei SAGA, sunt utilizator ca oricare) as face o algere de genul: OK, cine are licenta pe ambele calculatoare: predatorul (sa aiba licenta) si primitorul sa aiba licenta. Daca aceasta conditie este indeplinita as da OK-ul ca sa se poata lucra astfel: sa se preia baza de date asa cum era si inainte.
Ca sa poti controla un fenomen oricare ar fi acela, important este sa-l scoti la lumina, nu sa-l lasi in intuneric ca sa se ajunga acolo unde nu trebuie sa se ajunga.
Manipularea bazei de date in oricare dintre situatii este discutabila: daca nu functioneaza, producatorul softului este bombardat cu emailuri si - pe buna dreptate - i se raneste orgoliul, daca in schimb functioneaza primitorul nu are incredere ca a preluat tot si iarasi bombardeaza producatorul pentru ca a constatat (primitorul) ca s-a preluat o inregistrare care nu ar trebui sa existe acolo. Motivele sunt nenumarate.
Foarte adevarat este ca: baza de date este rezultatul muncii utilizatorului. Pana la urma (chiar daca am sa supar inginerii de la SAGA, lucru pe care sincer nu doresc sa-l fac pentru ca sunt prea buni si prea stralucitori in ceea ce fac) baza de date apartine INTEGRAL utilizatorului. Fara sa spun vorbe mari: ce s-ar fi intamplat daca peste noapte XLSX sau DOCX nu ar mai fi fost compatibile cu alte softuri? Ce s-a intamplat daca Adobe si-a peierdut suprematia si la tot pasul astazi exista aplicatii care produc PDF-uri, etc. Este fortata paralela dar o fac de dragul de a se intelege ca nu toti utilizatorii sunt atat de pregatiti incat sa preia din baza de date generata, datele. Ba mai mult: in "Articole contabile" importul este inutilizabil, pentru ca tot ceea ce se importa are la "tip de document" trecut: Import. Mici sicane.
Spuneam mai devreme ca va veni cineva care va reusi sa acceseze si sa manipuleze baza de date sa poata extrage si sa adauge (exact asa cum DudasG solicita) la datele existente. Va iesi scandal? Da, va iesi. Am sentimentul ca acest lucru se intampla acum dar inca nu a ajuns public.
Exista un site (public, da?) care a avut curajul sa iasa si sa spuna: doriti sa preluam date din SAGA (jurnale, si mai stiu eu ce)? Daca platiti vreo 400 lei/an putem sa facem acest lucru. Multi vor accepta si aceasta situatie. Chiar este nevoie de aceasta situatie: preluarea de date si comasarea cu alte baze existente. Nu este un furt, este vorba de normalitate: contabilii au dreptul sa detina aceste baze de date ca sa isi poata indeplini rostul.
Nu este o pledoarie pentru a schimba actuala politica a SAGA, ma simt dator fata de breasla contabililor sa ii ajut sa stie ca suntem multi care ne dorim acest lucru. Ce satane sa fac oameni buni cu baza de date de la alta firma? O vand? Chiar nu, am nevoie de ea. Daca cel care trimite are licenta, eu cel care primesc am licenta...
Prin ricoseu SAGA ii favorizeaza pe "atârnatori" pe cei care se pricep la lucruri neortodoxe, sa prospere. Cum a ajuns, public, un site sa iti ofere datele (altfel cu 100 de lacate ferecate) din baza ta, A TA, sa iti ofere contra cost propria ta munca.
Nu vreti sa stiti - credeti-ma pe cuvant - parerea unui AI despre aceasta miscare: imposibilitatea unirii/comasarii bazei de date. Chiar nu vreti.
Chiar daca Microsoft este miliardarul chiar daca Apple face lucruri care la prima vedere nu pot fi desfacute, acei "negri mititei" au gasit solutia. Intotdeauna. Ce-ar fi fost sa spuna Microsoft: fisierele XLSX nu se pot deschide decat cu EXCELul de la noi altfel nu exista sanse.
Tot ceea ce este facut de mana omului se poate desface!
SAGA isi protejeaza investitia, materia cenusie investita, o viata de om ca sa spun asa. Cei care vor sa fure SAGA o fac deja de mai multi ani. Noi ceilalti care am ramas fideli suntem de fapt cei care suferim.

Un fapt amuzant: mai toate softurile de contabilitate din Romania, au dedicata o salvare NUMAI pentru SAGA. COnsultati orice soft de pe piata si veti descoperi ca TOATE au o sectiune speciala pentru SAGA.
Nu toti iubesc SAGA, sunt unii care vor altfel de programe. E treaba lor. Dar eu cel care folosesc SAGA de 20 de ani nu pot sa ajung intr-o astfel de situatie: sa nu am acces la datele mele sa le pot prelua sa le pot uni/comasa, sa scot anumite parti din acea baza si sa o folosesc.
Tehnologia nu înlocuiește omul, dar omul care folosește tehnologia îl înlocuiește pe cel care nu o folosește.
Nu trebuie sa fii primul dar trebuie să fii cel mai bun!

Scrie răspuns