AM BESTELIT-O RAU DE TOT

stanilaa897

AM BESTELIT-O RAU DE TOT

#1 Mesaj de stanilaa897 »

Am descoperit ca in anul 2013 nu s-a biifat la intrari la operare tva la incasare. Cam cat d emare e dimensiunea rahatului in care am intrat, facturile in general sunt achitate la timp , la sfarsitul anului 2013 ar fi cam 7000 ron tva dedus eronat. Partea ce mai nasoala e ca am descoperit aceasta pregatind actele pentru un control care incepe maine ..........
M-ar interesa si daca e vreo modalitate de a reveni si sa pun bifele cumva automatizat sa vad care ar fi fost impactul real al prostiei inimaginabile comise
Nu mai am nici timp si nici idei , va rog daca puteti sa ma ajutati

tomac

Re: AM BESTELIT-O RAU DE TOT

#2 Mesaj de tomac »

Impactul final e ăsta: soldul neachitat din facturi emise începând cu 2013 x cota de TVA/100+cota de TVA.
Apar unele dobânzi și penalități pe perioade fiscale, de la caz la caz. Pentru că TVA deductibil trebuie influențat nu doar în minus ci și în plus de către fisc la o eventuală recalculare.
Și nu se va pierde dreptul de deducere ci se va amâna. Practic vi se va dispune să diminuați TVA deductibilă și să o treceți ca neexigibilă.
Nu are sens să mai faceți vreo simulare sau ceva că nu vă ajută foarte mult. Suma o determinați așa cum v-am spus.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

stanilaa897

Re: AM BESTELIT-O RAU DE TOT

#3 Mesaj de stanilaa897 »

per total teoretic ar mai ramane tva de recuperat. problema este insa raspunderea partilor si aici imi e deosebit de teama , sa nu iasa cu scandal mai mare

Scrie răspuns