O noua modificare a CPF, care lasa loc de intrepretari

analiza

O noua modificare a CPF, care lasa loc de intrepretari

#1 Mesaj de analiza »

Se pare ca s-au preluat in CFP prevederi din legea privind combaterea spalarii banilor, cu obligatii noi pentru o serie de liberprofesionisti intre care si auditorii, contabilii autorizati, expertii contabili, consultantii fiscali, etc. Cica s-ar fi aprobat in guvern acest proiect sapataman trecuta.

"Noul Cod de procedura fiscala vine cu prevederi care incalca principiile confidentialitatii avocat-client si secretului bancar, deoarece juristii, agentii imobiliari si bancherii vor fi obligati sa raporteze la Fisc, zilnic, orice tranzactie directa sau despre care „au luat cunostinta” ca depaseste 5.000 de euro.

Codul de procedura fiscala, aprobat recent de Guvern, pune bazele unei noi „paturi” de delatori, formata din reprezentanti ai bancilor, cazinourilor, firmelor juridice, notariatelor, agentiilor imobiliare, fundatiilor etc ( adica si contabilii, consultantii fiscali, de fapt toti cei prevazuti in legea 656/2002, la art 10, lit. b-k) . Practic, cei in cauza vor fi obligati, prin lege, sa divulge, zilnic, numele persoanelor fizice si ale firmelor care fac operatiuni in lei sau valuta de peste 5.000 de euro in echivalent. Mai mult, avocatii, bancherii, notarii, agentii imobiliari etc. trebuie sa raporteze inclusiv plati fragmentate de peste 5.000 de euro care „par a avea legatura intre ele”, adica plati aferente unui singur contract, achitate in transe pe durata unei singure zile bancare"

Obligatie de raportare zilnica ? Sper ca e o gluma..desi a cam trecut 1 aprilie

paturcai

Re: O noua modificare a CPF, care lasa loc de intrepretari

#2 Mesaj de paturcai »

De ochii lumii CECCAR s-a inflamat (e prima oara) si a solicitat ca breasla contabila sa faca front comun si sa semneze o adeziune, o chestie, o hartie, ceva cu care sa iasa si sa arate ca sumele pe care le ia nu sunt degeaba.
A mai luat CECCAR atitudine impotriva aparitiei unui "organ" care va "supraveghea" CECCAR si pentru chestia asta va lua niste bani din cotizatiile pe care CECCAR le primeste de la "simpatizanti" (a se citi contabilii autorizati si expertii contabili). Asta chiar m-a bucurat. CECCAR-ul trebuie sa dea din banii pe care ii ia degeaba de la cotizanti.
A venit si ziua asta!
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

tomac

#3 Mesaj de tomac »

Ce face CECCAR e normal, nu e anormal. Ar fi anormal să nu ia atitudine. De la audit statutar la a reglementa profesia contabilă e cale lungă.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

paturcai

#4 Mesaj de paturcai »

Se pare ca totusi acest lucru ia luat prin surprindere si pe ei.
Cel putin asa lasa sa se inteleaga.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

Scrie răspuns