incetare activitate PFA
incetare activitate PFA
Am incetat activitatea ca PFA in luna decembrie 2015, iar la ANAF mi s-a cerut sa fac d220 pe 2015 cu veniturile realizare pe 2015. in ianuarie 2016 am depus D200 cu sumele realizate pe 2015, aceleasi ca pe 220. acum sunt in situatia ca cei de la ANAF ma someaza sa platesc intreg impozitul anticipat, declarat prin D220 si nu i-au in considerare D200, culmea ca percep penalitati la sumele neachitate la 21 decembrie 2015 (impozit total + CASS pe 2015). Mentionez ca din acest impozit cu titlu de anticipat am achitat o parte, dar ma bazam ca prin D200 mai am la dispozitie inca 60 de zile, am timp sa ajung cu platile la zi. Ceva imi scapa, si nu stiu ce, nu stiu ce am gresit eu, sau cei de la ANAF. A mai fost cineva in acesta situatie? multumesc anticipat pentru orice opinie.
Re: incetare activitate PFA
Si de ce ai depui D.220 pentru anul 2015? Parca nu te-ai fi incadrat in nici una dintre situatiile pentru care trebuia sa faci acest lucru.
Incearca sa depui un D.220 rectificativ pentru anul 2015, adica pana la suma pe care l-ai platit si atunci cand o sa aiba timp sa faca regularizarea pentru D.200 sa astepte pentru diferenta de bani.
Incearca sa depui un D.220 rectificativ pentru anul 2015, adica pana la suma pe care l-ai platit si atunci cand o sa aiba timp sa faca regularizarea pentru D.200 sa astepte pentru diferenta de bani.
Multumesc pentru raspuns. Inspectorul de la ANAF nu a preluat actele de incetare a activitatii, daca nu depuneam si D220 cu sumele realizate, (ceea ce este o prostie). Maine la prima ora merg sa depun D220 rectificativa. Comunic maine ce am rezolvat, nu de alta, dar nu as dori sa mai fie cineva in aceasta situatie,
Acum scuze, dar trebuia sa mergi cunoscand un pic legislatia, deoarece cei de la ANAF care ar trebui nu neaparat cunosc.