Dragi colegi, sincer? - nu am nevoie de nicio baza de date -, am declaratiile 112 pe baza carora am reusit sa reconstitui toate statele de plata pentru perioada 2013+2014. Mi-a luat vreo ceva timp (3 ore) dar am reusit sa le preiau.
Cel mai important pentru salarizare este sa avem TOATE declaratiile (cel putin pe ultimele 24 de luni) in format PDF.
Fata de ce a spus HerganieC mai adaug si Declaratiile 112. A fost o chestie instructiva, iar incepand de anul trecut declaratia 112 (daca ati avut curiozitatea, eu nu am avut si am descoperit acum cu placere acest lucru) este EXACT ca un stat de salarii (mai modest) pe VERTICALA unde gasesti chiar si cat INCASEAZA salariatul net.
BalazsE iti doresc, si doresc tuturor sa gaseasca oameni de isprava care sa se respecte intai pe ei predandu-ti (de la contabil la alt contabil) tot ceea ce este nevoie pentru a se putea prelua in conditii normale datele contabile.
Nu am avut EU timp sa ma ocup. Schimbarea parolei pentru REVISAL - inca - nu era treaba mea. Am observat mult prea tarziu.
Cateodata - cautand sa ne pastram clientii - prea facem lucruri pe care nu ar trebui sa le facem.
Suntem contabili pentru Dumnezeu! Sa am eu in grija REVISAL-ul si parola?! Nu i-a revocat posibilitatea depunerii online. Sa fie asta treaba mea?
Este vorba de o coafura-frizerie.....cate documente sa ai de predat? Are 3 facturi de materiale pe luna si in rest numai bonuri de casa pentru prestarile efectuate catre clienti.
De fapt eu suspectez ca niciodata (de la preluare) nu i-a tiparit nimic si toate au fost lucrate doar in calculator fara sa existe nimic listat.
Si are nevoie de 3 saptamani sa le listeze.
AM cerut sa vad un dosar....proprietarul a ridicat din umeri si a spus: sunt la contabila. Am cerut unul din 2013. Tot acolo a fost raspunsul. (asta ca sa-i raspund si lui HerganieC)
Clar nu aveam nevoie de nicio baza de date! Era asa de sanchi.
Interesant ar fi (chiar ma gandesc acum la o propunere catre SAGA) sa existe posibilitatea daca exportam din D112 cifrele sa se reconstituie statele de plata (stiu ca sunt concedii fara plata, concedii de odihna, medicale, etc, etc), dar ar fi fabulos sa existe o astfel de posibilitate. In rest chiar m-ar durea in ghete de baza fiecaruia de date.
Anisoara din nefercire suntem extrem de rai. Nu toti, dar cei la care te astepti mai putin sunt cei mai rai.
Eu ma asteptam ca la cei de o seama cu mine (50 de ani) sa existe rautati si invidie si pizma si toatele cele negative. Cand colo o "domnisorica" (utilizator de SGA, ma inspaimanta gandul ca foloseste SAGA si siluieste bietul program) cu buzele tuguiate (cand vorbea) si foarte afectata: "Baza de date...nu se dăăăăăăăă daca intelegeti..." Chiar intelegeam nu intelegeam de ce dansa o spunea pe un ton complice, mai avea un pic si-mi facea cu ochiul atunci cand rostea "daca intelegeti".
Cateodata imi doresc sa fiu macar Ceausescu pentru vreo 20 de minute, nu mai mult

Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!