Suntem obligati sa predam baza de date clientilor nostri?

herganiec

Re: Suntem obligati sa predam baza de date clientilor nostri

#16 Mesaj de herganiec »

acum ne-ai spus TOT. :)
eu cand preiau o contabilitate de la o firma fac un proces verbal de predare primire, cu actele primite.
In actele lunare eu primesc(sau cer) listat balanta analitica, situatia stocurilor, registrul imobilizarilor, jurnale de TVA, statele de plata, recapitulatii lunare, dosare de personal daca se tin la contabil.
Daca am astea pot sa-mi implementez firma pe Saga si nu am nevoie de baza de date (daca nu vor sa o dea sau e facut in alt program)
Greseala ta este ca preiei firma fara sa ai actele listate lunar la dosarul ei. Si de aici tot felul de probleme.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

balazse

#17 Mesaj de balazse »

Pentru PaturcaI
Sincer sa fiu acum depinde ce fel de oameni suntem, unii nu vor, iar altii nu se opun sa predea datele mai departe catre noul contabil (nu suntem la fel).
Eu sunt de parere ca trebuie predat totul de ce are nevoie, dar chiar baza de date nu neaparat.
Oricum mi se pare aiurea perioada de 3 sapamani pentru predare (ii drept ca depinde si de volumul documentului), precum in mod normal la fiecare 3 luni ar trebui predat documentele si nu tinute timp de 2 ani, oricum n-are nici un drept de a retine actele.

Referitor la Revisal trebuia revocat deja dreptul de a transmite registrul.

ferenta

#18 Mesaj de ferenta »

paturcai scrie: CUm suna asta?!
Sună a cum am spus eu cu câteva posturi mai sus: adică suntem o breaslă mai ciudată...mai conservatoare... :wink:
Şi va mai curge multă apă la vale, până vom deveni o breaslă unită, care să ne putem impune respectul cuvenit pe piaţă!Fie că predăm, fie că preluăm clienţi! :mrgreen:
Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!

paturcai

#19 Mesaj de paturcai »

Dragi colegi, sincer? - nu am nevoie de nicio baza de date -, am declaratiile 112 pe baza carora am reusit sa reconstitui toate statele de plata pentru perioada 2013+2014. Mi-a luat vreo ceva timp (3 ore) dar am reusit sa le preiau.
Cel mai important pentru salarizare este sa avem TOATE declaratiile (cel putin pe ultimele 24 de luni) in format PDF.
Fata de ce a spus HerganieC mai adaug si Declaratiile 112. A fost o chestie instructiva, iar incepand de anul trecut declaratia 112 (daca ati avut curiozitatea, eu nu am avut si am descoperit acum cu placere acest lucru) este EXACT ca un stat de salarii (mai modest) pe VERTICALA unde gasesti chiar si cat INCASEAZA salariatul net.
:)

BalazsE iti doresc, si doresc tuturor sa gaseasca oameni de isprava care sa se respecte intai pe ei predandu-ti (de la contabil la alt contabil) tot ceea ce este nevoie pentru a se putea prelua in conditii normale datele contabile.

Nu am avut EU timp sa ma ocup. Schimbarea parolei pentru REVISAL - inca - nu era treaba mea. Am observat mult prea tarziu.
Cateodata - cautand sa ne pastram clientii - prea facem lucruri pe care nu ar trebui sa le facem.
Suntem contabili pentru Dumnezeu! Sa am eu in grija REVISAL-ul si parola?! Nu i-a revocat posibilitatea depunerii online. Sa fie asta treaba mea?

Este vorba de o coafura-frizerie.....cate documente sa ai de predat? Are 3 facturi de materiale pe luna si in rest numai bonuri de casa pentru prestarile efectuate catre clienti.
De fapt eu suspectez ca niciodata (de la preluare) nu i-a tiparit nimic si toate au fost lucrate doar in calculator fara sa existe nimic listat.
Si are nevoie de 3 saptamani sa le listeze.
AM cerut sa vad un dosar....proprietarul a ridicat din umeri si a spus: sunt la contabila. Am cerut unul din 2013. Tot acolo a fost raspunsul. (asta ca sa-i raspund si lui HerganieC)

Clar nu aveam nevoie de nicio baza de date! Era asa de sanchi.

Interesant ar fi (chiar ma gandesc acum la o propunere catre SAGA) sa existe posibilitatea daca exportam din D112 cifrele sa se reconstituie statele de plata (stiu ca sunt concedii fara plata, concedii de odihna, medicale, etc, etc), dar ar fi fabulos sa existe o astfel de posibilitate. In rest chiar m-ar durea in ghete de baza fiecaruia de date.
:)

Anisoara din nefercire suntem extrem de rai. Nu toti, dar cei la care te astepti mai putin sunt cei mai rai.
Eu ma asteptam ca la cei de o seama cu mine (50 de ani) sa existe rautati si invidie si pizma si toatele cele negative. Cand colo o "domnisorica" (utilizator de SGA, ma inspaimanta gandul ca foloseste SAGA si siluieste bietul program) cu buzele tuguiate (cand vorbea) si foarte afectata: "Baza de date...nu se dăăăăăăăă daca intelegeti..." Chiar intelegeam nu intelegeam de ce dansa o spunea pe un ton complice, mai avea un pic si-mi facea cu ochiul atunci cand rostea "daca intelegeti".
Cateodata imi doresc sa fiu macar Ceausescu pentru vreo 20 de minute, nu mai mult
:mrgreen:
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

ferenta

#20 Mesaj de ferenta »

paturcai scrie: "Baza de date...nu se dăăăăăăăă daca intelegeti..." Chiar intelegeam, nu intelegeam de ce dansa o spunea pe un ton complice, mai avea un pic si-mi facea cu ochiul atunci cand rostea "daca intelegeti".
:lol: :lol: (deşi e de plâns!)
Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!

bitoleanua

#21 Mesaj de bitoleanua »

Parerea mea este ca domnisoara are atitudinea aceasta pentru ca la randul ei a intampinat o anumita atitudine din partea clientului.
Va urez multi ani inainte si multa putere de munca. Pot sa trag concluzia ca sigur ati mai preuat destule firme lucrate de alti colegi inainte.
Acum, din punctul meu de vedere, eu cred ca trebuie sa fim atenti si la relatia pe care a dezvoltat-o clientul cu fostul contabil si coleg al nostru, pentru ca ne intereseaza sa evaluam la inceput ce fel de relatie am putea sa dezvoltam noi insine cu acel client.
Exista un singur vinovat, ori clientul ori contabilul pentru denaturarea relatiilor contractuale.
De obicei, un client "bun", alege contabilul in cunostinta de cauza, si stie ca va trebui sa dezvolte o relatie de lunga durata cu acesta.
Concluzia mea este ca in general acei clienti care raman fara contabil sau il schimba, sunt cei de vina si care vor avea raporturi contractuale precare cu mai toti contabilii ce vor urma.
Si da, daca exista toate listarile la dosar, nu vad de ce trebuie predata si baza de date. Aceea poarta "semantura" simbolica a celui care a lucrat-o. Pot eu stii cum va fi folosita? poate denatureaza datele intentionat, sau stiu eu.. :wink:

costachet

#22 Mesaj de costachet »

buna ziua
imi poate da cineva un model de proces verbal de predare primire acte contabile ?
si eventuale info de ce anume ar mai trebui !

multumesc anticipat

Scrie răspuns