ORDIN 1040 - ABROGAT IN SFARSIT !!

apetrem

Re: ORDIN 1040 - ABROGAT IN SFARSIT !!

#46 Mesaj de apetrem »

valeanm scrie:S-a vorbit aici despre regularizarea venitului in D 200, avem cele 2 variante
a) regularizarea o fac "finantele", contribuabilul declara strict venitul anual (si eu cred ca aceasta e varianta corecta)
b) regularizarea o face contribuabilul adaugandu-si la cheltuielile anului curent pierderea precedenta
Şi opinia mea este pentru punctul b): venitul net anual impozabil se stabileşte de contribuabil prin deducerea din venitul net anual a pierderilor fiscale reportate.
Ambiguitatea se naşte şi din faptul ca, în codul fiscal, se foloseste o terminologie impersonală, nu se spune clar cine stabileste venitului net anual impozabil.
Obs.1: aceleşi reguli sunt şi la impozitul pe profit, acolo existând rubrică separată.
Obs.2: nu aşi lăsa pe sema organului fiscal aplicarea regulilor de compensare.
Obs.3: la braşov, organul fiscal nu face compensări.
Marian Apetre

valeanm

#47 Mesaj de valeanm »

Marian, e clar ca suntem tentați să facem analogie cu impozitul pe profit si ca nu am lăsa pe seama 'organului' sa facă compensarea. Totuși asta nu-i o argumentație prea solidă. D 200 si instrucțiunile de completare nu te ajută deloc, peste tot se menționează doar elemente ce tin de anul pentru care se face declarația.
Eu estimez ca jumătate din d200 sunt gresit completate, nu se stie exact care :mrgreen: .
Zic sa retinem raspunsul din Brașov și sa continuăm acest minunat sondaj de opinie.

tomac

#48 Mesaj de tomac »

Eu zic că e treaba fiscului să facă asta. Cei de la fisc ce nu compensează acele pierderi nu știu folosi programul lor de prelucrare a D200. Acolo li se afișează pierderea fiscală și au o rubrică specifică în care să completeze manual acea pierdere fiscală. Că nu o fac e înseamnă că nu știu ce au de făcut.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns