art 133 al 4 - interpretare

pisaltul

art 133 al 4 - interpretare

#1 Mesaj de pisaltul »

buna ziua,

eu am urmatorul caz pe care nu stiu cum sa-l tratez dpdv fiscal.

Firma neplatitoare de TVA in Romania desfasoara activitati de inchirieri auto (rent a car). Acestia vor sa lucreze cu o firma din UE, in baza unui contract de 1 an. Masina este inchiriata pe teritoriul Roamaniei si nu poate parasi tara.

Sunt blocata intre 2 parerei:

- art 133 al 4 lit e - locul prestarii de servicii este Romania - nu se factureaza cu TVA (deci nu trebuie cod valid de TVA). nu se depune 301, nu se plateste TVA la statul roman.

- acelasi art 133 al 4 lit e - pentru faptul ca perioada este mai mare de 30 zile trebuie cod de tva pentru livrari intracomunitare, se declara prin 301 si se plateste TVA la statul roman.

Se pare ca nici cei de la asitenta contribuabili nu ma pot ajuta in privinta asta deoarece in norme nu se prevede ce se intampla la o perioada mai mare de 30 de zile.

v-as fi recunoscatoare daca m-ati ajuta cu o parere.

:roll:

apetrem

Re: art 133 al 4 - interpretare

#2 Mesaj de apetrem »

Eu zic ca ambele variante sunt valabile, la peste 30 de zile se aplica regula, locul prestarii fiind acolo unde se afla beneficiarul, la sub 30 de zile se aplica exceptia, locul prestarii fiind acolo unde masina este pus la dispozitia clientului. Iar daca masina este pusa la dispozitia clientului in afara RO, chiar si sub 30 de zile, locul prestarii este in afara RO.
Marian Apetre

Scrie răspuns