Plata dividende
Plata dividende
O firma are un singura asociat care este si administrator, la finele anului se obtine un profit. Asociatul doreste sa primeasca dividendele in contul bancar ce documente trebuie sa prezinte la banca?
Re: Plata dividende
Cum adica ce sa prezinte, in mod normal unitatea ii plateste in cont si la detalii scrie "dividende".
Daca bani ii solicita informatii suplimentare poate oferii o copie dupa decizia AGA.
Daca bani ii solicita informatii suplimentare poate oferii o copie dupa decizia AGA.
Dacă nu este vreo confuzie sau vreo interpretare greșită a ceea ce a spus banca sau a ceea ce am înțeles eu, să schimbe urgent banca. Cum adică să prezinte la bancă documente că-și virează dividendele într-un cont? Documentele cui? Ale societății, ale lui?
Plus că va fi muls mai rău ca văcuța de la "Milka" de vreo ceva comisioane.
Plus că va fi muls mai rău ca văcuța de la "Milka" de vreo ceva comisioane.
@cernatv
Eu sunt un critic constant al băncilor și mărturisesc că le-am pus gând rău unora și momentan sunt în faza în care mă gândesc unde să-i reclam și în ce calitate, dar aici banca nu face decât ceea ce o obligă legea.
Vezi Legea 70/2015 art. 11 care spune așa
Eu sunt un critic constant al băncilor și mărturisesc că le-am pus gând rău unora și momentan sunt în faza în care mă gândesc unde să-i reclam și în ce calitate, dar aici banca nu face decât ceea ce o obligă legea.
Vezi Legea 70/2015 art. 11 care spune așa
Persoanele prevăzute la art. 1 alin. (1) pot transfera sume din contul lor în contul persoanelor fizice, în baza documentelor justificative legale prezentate de plătitori.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Deci reformulez intrebarea care sunt documentele justificative legale in cazul in care avem un asociat unic? Hotararea AGA este valabila?
Da, dar nu trebuie duse la bancă. Ai pentru tine AGA, nu trebuie arătată la bancă împreună cu bilanțul cum am mai auzit pe la unele bănci.tomac scrie:@cernatv
Vezi Legea 70/2015 art. 11 care spune așaPersoanele prevăzute la art. 1 alin. (1) pot transfera sume din contul lor în contul persoanelor fizice, în baza documentelor justificative legale prezentate de plătitori.
- danilevicis
Eu am distribuit si achitat prin banca (Raiffeisen) ( pe baza de AGA-Decizie asociat unic dividende). La detalii plata am scris "dividende".
Banca nu a cerut niciodata nimic, nici un document.
Banca nu a cerut niciodata nimic, nici un document.
Cu cat oamenii progreseaza mai mult, cu atat se lovesc de un adversar mai puternic