Plata dividende

skydreams

Plata dividende

#1 Mesaj de skydreams »

O firma are un singura asociat care este si administrator, la finele anului se obtine un profit. Asociatul doreste sa primeasca dividendele in contul bancar ce documente trebuie sa prezinte la banca?

balazse

Re: Plata dividende

#2 Mesaj de balazse »

Cum adica ce sa prezinte, in mod normal unitatea ii plateste in cont si la detalii scrie "dividende".
Daca bani ii solicita informatii suplimentare poate oferii o copie dupa decizia AGA.

cernatv

#3 Mesaj de cernatv »

Dacă nu este vreo confuzie sau vreo interpretare greșită a ceea ce a spus banca sau a ceea ce am înțeles eu, să schimbe urgent banca. Cum adică să prezinte la bancă documente că-și virează dividendele într-un cont? Documentele cui? Ale societății, ale lui?
Plus că va fi muls mai rău ca văcuța de la "Milka" de vreo ceva comisioane.

tomac

#4 Mesaj de tomac »

@cernatv
Eu sunt un critic constant al băncilor și mărturisesc că le-am pus gând rău unora și momentan sunt în faza în care mă gândesc unde să-i reclam și în ce calitate, dar aici banca nu face decât ceea ce o obligă legea.
Vezi Legea 70/2015 art. 11 care spune așa
Persoanele prevăzute la art. 1 alin. (1) pot transfera sume din contul lor în contul persoanelor fizice, în baza documentelor justificative legale prezentate de plătitori.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

skydreams

#5 Mesaj de skydreams »

Deci reformulez intrebarea care sunt documentele justificative legale in cazul in care avem un asociat unic? Hotararea AGA este valabila?

septimiuv

#6 Mesaj de septimiuv »

tomac scrie:@cernatv
Eu sunt un critic constant al băncilor și mărturisesc că le-am pus gând rău unora și momentan sunt în faza în care mă gândesc unde să-i reclam și în ce calitate, dar aici banca nu face decât ceea ce o obligă legea.
Vezi Legea 70/2015 art. 11 care spune așa
Persoanele prevăzute la art. 1 alin. (1) pot transfera sume din contul lor în contul persoanelor fizice, în baza documentelor justificative legale prezentate de plătitori.
Da, dar nu trebuie duse la bancă. Ai pentru tine AGA, nu trebuie arătată la bancă împreună cu bilanțul cum am mai auzit pe la unele bănci.

danilevicis

#7 Mesaj de danilevicis »

Eu am distribuit si achitat prin banca (Raiffeisen) ( pe baza de AGA-Decizie asociat unic dividende). La detalii plata am scris "dividende".
Banca nu a cerut niciodata nimic, nici un document.
Cu cat oamenii progreseaza mai mult, cu atat se lovesc de un adversar mai puternic

Scrie răspuns