Vanzare spatiu comercial de la persoana juridica la fizica
Vanzare spatiu comercial de la persoana juridica la fizica
Buna ziua,
Am o situatia pentru care va rog mult sa ma ajutati:
Am un spatiu comercial detinut pe persoana juridica si doresc sa-l vand catre persoana fizica. Intocmesc toate formalitatile legale (evalaure,pretul pietii).
Spatiul a fost achizitional pe societate in anul 2005 iar de atunci si pana in prezent s-au facut modernizari, pentru care a fost dedus tva. Nu stiu daca spatiul a fost achizitionat cu tva sau fara.
Intrebare:
Am vreo facilitate legala, ca acest spatiu comercial sa-l vand catre persoana fizica fara tva sau cu tva de 5%?
(mentionez ca societatea este platitoare de tva)
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri,
Am o situatia pentru care va rog mult sa ma ajutati:
Am un spatiu comercial detinut pe persoana juridica si doresc sa-l vand catre persoana fizica. Intocmesc toate formalitatile legale (evalaure,pretul pietii).
Spatiul a fost achizitional pe societate in anul 2005 iar de atunci si pana in prezent s-au facut modernizari, pentru care a fost dedus tva. Nu stiu daca spatiul a fost achizitionat cu tva sau fara.
Intrebare:
Am vreo facilitate legala, ca acest spatiu comercial sa-l vand catre persoana fizica fara tva sau cu tva de 5%?
(mentionez ca societatea este platitoare de tva)
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri,
Re: Vanzare spatiu comercial de la persoana juridica la fizi
Vânzarea se poate face fără TVA, implicit în condițiile codului fiscal - dacă e clădire veche și valoarea transformărilor ei este de minim 50% din valoarea facturii. Facturarea cu TVA este opțională. Vedeți art.292 alin.2 CF
Dar dacă se vinde fără TVA există obligați ajutării TVA dedus pentru transformările aduse clădirii dacă acestea au depășit (fiecare din ele 20% din valoarea ei) - vedeți art 305 cf
Dar dacă se vinde fără TVA există obligați ajutării TVA dedus pentru transformările aduse clădirii dacă acestea au depășit (fiecare din ele 20% din valoarea ei) - vedeți art 305 cf
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Va multumesc mult pentru raspuns. M-a clarificat
-
Am si eu o intrebare reevaluare stabilit pretul pietii trebuie inregistrat in contabilitate ?
- fagarasa176
Daca d-vs intelegeti ceva din formularea aceasta....istvanfit190 scrie: reevaluare stabilit pretul pietii
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
-
De asemenea si noi vindem un imobil si inainte de vanzare facem o reevaluare ca sa stabilim pretul pietii a imobilului . Reevaluarea trebe inregistrat in contabilitate ?
- fagarasa176
Nu....
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
-
Multumesc mult
-
De ce nu trebuie inregistrat in contabilitate reevaluare cand a fost stabilit pretul pietii pt vanzare imobilului ?
Ba da, acea reevaluare se înregistrează. Nu e una pentru determinarea valorii fiscale ci este una de determinare a valorii economice a clădirii.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.