OG 23/2017 plata defalcata a TVA
OG 23/2017 plata defalcata a TVA
Ma lamureste cineva, toate firmele platitoare de TVA vor avea deschis implicit cont de TVA la Trezorerie (art. 6(4)) sau doar in baza unei cereri (art. 6 (5))?
Ultima oară modificat Mar Sep 26, 2017 9:25 am de către scortarum, modificat 1 dată în total.
Re: OG 23/2017 plata defalcata a TVA
Nu, vezi art.4.
Pai si atunci cu art. 6 (4) ce-i?
Pentru persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA conform art. 316 din Codul fiscal, conturile de TVA se deschid automat la unitățile Trezoreriei Statului din cadrul organului fiscal competent în administrarea acestora, pe baza Listei operatorilor economici înregistrați în scopuri de TVA întocmite și transmise în sistem informatic de către organele fiscale competente ale ANAF.
Conform celor citite pe blog, ai dreptate, se va deschide automat fiecarei unitati un cont de TVA la Trezorerie, cont care va fi public.
Trezoreria o sa ajunga pe butuci... ca si contabilii 

Stie cineva care e pozitia oficiala CECCAR vis a vis de magaria TVAului split? Astia tac precum pestii in porumbi...
Nu ne ramane decat sa ne pregatim pentru momentul cand aceasta ordonanta va intra in vigoare. In mod sigur ea va intra in vigoare la 01.01.2018. Contabilitatea va trebui tinuta zilnic cum este legal si in nici un caz lunar cum se mai practica.
- fagarasa176
CECCAR? Care CECCAR?manuelav scrie:Stie cineva care e pozitia oficiala CECCAR vis a vis de magaria TVAului split?
A'ti auzit voi vreo pozitie oficiala in ultima vreme a celor care a'r trebuii sa apere drepturile celor ce cotizeaza?
Sau poate mi'a scapat mie

Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
-
Asta e "din putul gandirii". Ai grait "adanc". Odihneste-te putin! Sa nu te doara capul!hucecd scrie:Nu ne ramane decat sa ne pregatim pentru momentul cand aceasta ordonanta va intra in vigoare. In mod sigur ea va intra in vigoare la 01.01.2018. Contabilitatea va trebui tinuta zilnic cum este legal si in nici un caz lunar cum se mai practica.
Un raspuns corect! Te salut, tobosv790!
-
Eu zic să te mai gândesti!roncovf scrie:Un raspuns corect! Te salut, tobosv790!

tobosv790 - te salut și eu!
-
Multumesc! Asemenea si eu pe voi!
Aceste asociatii inventate sa ne paraziteze buzunarele stiu doar o pozitie: "capra".fagarasa176 scrie: CECCAR? Care CECCAR?
A'ti auzit voi vreo pozitie oficiala in ultima vreme a celor care a'r trebuii sa apere drepturile celor ce cotizeaza?
Sau poate mi'a scapat mie
Tare mă tem că HucecD să aibă dreptate și de la 01.01.2018, noi doar ne vom saluta cu drag
!Că mai multe vorbe nu vom mai avea timp să schimbăm, unii cu alții! 

Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!
@fagarasa176
Uite că eu am auzit. Și am și citit.
A existat un moment în august când CECCAR doar pomenea de punctul lor de vedere trimis către MF legat de plata defalcată, dar nu l-au făcut public.
Însă între timp e public și punctul lor de vedere. Uite aici de exemplu https://www.profit.ro/taxe-si-consultan ... l-17219760
Uite că eu am auzit. Și am și citit.
A existat un moment în august când CECCAR doar pomenea de punctul lor de vedere trimis către MF legat de plata defalcată, dar nu l-au făcut public.
Însă între timp e public și punctul lor de vedere. Uite aici de exemplu https://www.profit.ro/taxe-si-consultan ... l-17219760
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.