Corectie facturi - platitor tva

ignatd345

Corectie facturi - platitor tva

#1 Mesaj de ignatd345 »

Buna,
Am un colaborator care in luna mai 2024 a aflat ca trebuia sa devina platitor de tva din noiembrie 2023. Anaf i-a cerut tva aferenta facturilor emise in aceasta perioada, insa el acum mi-l cere mie. Mi s-a sugerat sa storneze toate facturile emise gresit si sa le emita corect, urmand ca eu sa ii platesc diferenta, respectiv suma tva. Ma supun vreunui risc din punct de vedere fiscal daca accept aceasta propunere?
Multumesc,
Dana

paturcai

Re: Corectie facturi - platitor tva

#2 Mesaj de paturcai »

Nu se poate asa ceva
Un colaborator nu poate sa imi conduca mie contabilitatea si pentru canu stie despre ce este vorba inventeaza situatii care nu exista in realitate. Este greseala lui si nu a mea. Poate acele produse erau cu garantie, prin stornare, termenul de garantie care curge de la momentul vanzarii initiale se anuleaza si intervine un nou termen de garantie, etc, etc, etc.
El este cel care trebuie sa storneze (in propriile evidente) si sa repuna corect facturile. La un eventual control ce explicatie dau? Ca m-a rugat nu-stiu-cine sa stornez facturile?
Factura initial a fost introdusa de colaborator astfel:
1. PRODUS1 buc 1 x 119 lei(TVA-ul a fostinclus in pretul de achizitie)
Repunerea corecta acum este:
1. Repunere corecta PRODUS1 buc 1 x 100 lei+ 19 leu TVA = 119 lei
2. Storno factura initiala PRODUS1 buc -1 x 119 lei
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

ignatd345

Re: Corectie facturi - platitor tva

#3 Mesaj de ignatd345 »

In cazul meu este vorba de servicii, ceea ce din punctul meu de vedere este si mai problematic, e complet aiurea sa stornezi servicii, mai ales ca motivul este ca a gresit el facturile emise initial. Problema lui este ca vrea suma tva pe care a platit-o la anaf sa o recupereze de la noi si in alt mod decat sa storneze facturile si sa le emita cu tva, nu se poate :).

Scrie răspuns