pierdere fiscala dupa revenirea la impozitul pe profit

savua735

pierdere fiscala dupa revenirea la impozitul pe profit

#1 Mesaj de savua735 »

Am o societate care a fost platitoare de impozit pe profit in 2016, apoi micro in perioada 2017-2023 si iarasi platitoare de impozit pe profit din 2024. Pierderea fiscala din 2016 poate fi recuperata in 2024? Cei 7 ani cand a fost micro intra sau nu in cei 7 ani consecutivi in care se poate recupera pierderea fiscala din profitul impozabil?

herganiec

Re: pierdere fiscala dupa revenirea la impozitul pe profit

#2 Mesaj de herganiec »

pierderea fiscală din 2016 nu mai poate fi recuperată în 2024, deoarece perioada de 7 ani în care putea fi dedusă a inclus și anii în care societatea a fost plătitoare de impozit pe veniturile microîntreprinderilor, iar acest termen a expirat la sfârșitul anului 2023.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

savua735

#3 Mesaj de savua735 »

Multumesc pentru raspuns.
Mie nu mi se pare clar in Codul fiscal. Alineatul 5 al articolului 31 zice asa: "Contribuabilii care au fost plătitori de impozit pe veniturile microîntreprinderilor și care anterior au realizat pierdere fiscală intră sub incidența prevederilor alin. (1) de la data la care au revenit la sistemul de impozitare reglementat de prezentul titlu." si nu inteleg de ce precizeaza astfel. Normal ca aplici alineatul 1 daca devii platitor de impozit pe profit. Intrebarea este daca mai preiei pierderea fiscala dinainte sa fii platitor de impozit pe venit.
In 2016, in Codul fiscal scria ca recuperez pierderea fiscala in urmatorii 7 ani consecutivi. Daca societatea a platit impozit pe venit in urmatorii 7 ani, cum mai recuperez eu pierderea fiscala?

tomac

#4 Mesaj de tomac »

Nu o mai recuperați.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

savua735

#5 Mesaj de savua735 »

:( Sa vedem cum ii explic eu clientului...

Scrie răspuns