Instalare server / Conexiune VPN
Instalare server / Conexiune VPN
Am cumparat o licenta de SagaB contabilitate si stocuri.
Am nevoie sa folosesc programele in acelasi timp la 2 calculatoare (al meu si al contabilei).Nu suntem in acelasi oras si trebuie sa accesam baza de date. Am inteles ca mai trebuie sa achzitionez o licenta pt ea. asa este?
Am citit pe forum ca trebuie sa ne conectam prin VPN. serverul este furnizat tot de saga sau trebuie sa-l achizitionez separat? cum ati facut dvs daca sunteti in cazul meu?
ce sfaturi legate de conexiune imi puteti da?
va multumesc
Am nevoie sa folosesc programele in acelasi timp la 2 calculatoare (al meu si al contabilei).Nu suntem in acelasi oras si trebuie sa accesam baza de date. Am inteles ca mai trebuie sa achzitionez o licenta pt ea. asa este?
Am citit pe forum ca trebuie sa ne conectam prin VPN. serverul este furnizat tot de saga sau trebuie sa-l achizitionez separat? cum ati facut dvs daca sunteti in cazul meu?
ce sfaturi legate de conexiune imi puteti da?
va multumesc
Re: Instalare server / Conexiune VPN
Pentru Saga B nu functionează la distanță. E și un pic ciudat să se lucreze în alte locații contabilitatea bugetară.
Imi cer scuze. este vorba de Saga C, pt societatile comerciale.
Va multumesc. Am citit deja acel articol.
vroiam sa stiu daca imi trebuie un server extern
vroiam sa stiu daca imi trebuie un server extern
Nu. Oricare din calculatoarele respective poate avea rol de server.
Puteți folosi conexiune PPTP din Windows așa cum e arătat în articolul de pe blog, cu mențiunea că aceasta în Windows 8 sau 10 permite conectarea doar a unui utilizator odată.
Sau puteți cumpăra un router cu suport VPN de tip PPTP ori Open VPN și se pot conecta mai mulți utilizatori simultan.
Server - aici nu e un server dedicat neapărat ci un PC care să aibă acest rol.
Puteți folosi conexiune PPTP din Windows așa cum e arătat în articolul de pe blog, cu mențiunea că aceasta în Windows 8 sau 10 permite conectarea doar a unui utilizator odată.
Sau puteți cumpăra un router cu suport VPN de tip PPTP ori Open VPN și se pot conecta mai mulți utilizatori simultan.
Server - aici nu e un server dedicat neapărat ci un PC care să aibă acest rol.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
De ce ti se pare ciudat? Poate fi o institutie mai mare care are birourile de contabilitate alaturate si gestiuni multe, astfel incat pentru fiecare gestiune sa aibă contabil care sa opereze datele. E o situatie frecventa la Directiile de protectia copilului, unde contabilitatea este comuna pentru mai multe centre de plasament, lucrând simultan 2 -3 contabili de gestiune, in aceeasi baza de date.septimiuv scrie:Pentru Saga B nu functionează la distanță. E și un pic ciudat să se lucreze în alte locații contabilitatea bugetară.
Sau sunt cazuri in care serviciul contabilitate, este distinct de aprovizionare (gestiuni) și personal, fiecare compartiment înregistrând simultan datele, tocmai de aceea ar fi necesar sa se implementeze si in SAGA B, optiunea de lucru pe server!
Poate d-nul Nica, va lua in studiu si implementarea aceasta la SAGA B!
Un economist este un expert care va stii maine de ce lucrurile pe care le-a prevestit ieri nu s-au intamplat astazi.
se pare ca nu se renteaza fimei sa implementeze si partea de retea pe SAGAB.
"Nu se are in vedere.." asta e raspunsul primit fara alte explicatii..
din pacate.
"Nu se are in vedere.." asta e raspunsul primit fara alte explicatii..
din pacate.
-
Da, din pacate ptr noi, asta este politica firmei! Ei sunt singurii in masura sa hotarasca daca le renteaza sau nu!
Cert este ca cel putin 2 institutii pe care le stiu eu au renuntat la saga B, tocmai datorita lipsei suportului ptr functionarea in retea.
Cert este ca cel putin 2 institutii pe care le stiu eu au renuntat la saga B, tocmai datorita lipsei suportului ptr functionarea in retea.
Un economist este un expert care va stii maine de ce lucrurile pe care le-a prevestit ieri nu s-au intamplat astazi.
- fagarasa176
Poate ai vrut sa zici la distantapaidolat181 scrie:tocmai datorita lipsei suportului ptr functionarea in retea.
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
-
Poate.....fagarasa176 scrie:Poate ai vrut sa zici la distantapaidolat181 scrie:tocmai datorita lipsei suportului ptr functionarea in retea.

insa si intr-o retea interna, formata din doua calculatoare aflate la 10 m, functioneaza cu ”lag” de 20-30 chiar 40 de secunde, dupa trecerea pe W10. Aceeasi ”retea” cu aceleasi calculatoare pe Win xp functiona bine.
Încearcă să dezactivezi off-line files în sharing.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.