Revenire la varianta Desktop
Re: Revenire la varianta Desktop
si dacacelalalt nu are decat standard ce face?
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
Trece obligatoriu la client-server, oricum deja asa se va putea lucra din 2025, cel putin asa reiese din e-mail.
-
Buna, daca am licenta SAGA C si o folosesc pt. 2 firme, se lucreaza contabilitate completa de un singur om, pe un laptop, volum de date relativ mic, nu am nevoie sa lucrez din mai multe locatii, este musai sa facem aceasta migrare? gasim pe undeva explicat in termeni cat mai simpli cum se face? si care sunt implicatiile? am citit pe blog, dar pare ca majoritatea au chestii mult mai complexe, care mai rau ma zapacesc
multumesc,
multumesc,
Va trebuie sa faceti conversia obligatoriu. și se face așa:
Daca programul este accesat doar local, trebuie să mergeți la ecranul ADMINISTRARE, "Intretinere BD", pagina "Client - server" și apasati butonul "Comuta în sistem client-server - server.
Asta face o transferare asa cum se dorește pe viitor. Nu va afecteaza cu nimic lucrul ca și până acum.
Să fiți conectată la internet în timpul operațiilor.
Daca programul este accesat doar local, trebuie să mergeți la ecranul ADMINISTRARE, "Intretinere BD", pagina "Client - server" și apasati butonul "Comuta în sistem client-server - server.
Asta face o transferare asa cum se dorește pe viitor. Nu va afecteaza cu nimic lucrul ca și până acum.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
Buna seara d-le Herganiec!
Am inteles din mesajul postat de d-voastra ca este obligatoriu sa efectuez "comuta in client server-server"
in conditiile in care accesez doar local programul Saga.
Am rugamintea de a ma lamuri daca trebuie efectuata comutarea acum sau la o alta data ce va fii precizata de Saga;
Multumesc !
O seara buna!
Am inteles din mesajul postat de d-voastra ca este obligatoriu sa efectuez "comuta in client server-server"
in conditiile in care accesez doar local programul Saga.
Am rugamintea de a ma lamuri daca trebuie efectuata comutarea acum sau la o alta data ce va fii precizata de Saga;
Multumesc !
O seara buna!
Pentru PredaV138
Se poate efectua si mai tarziu, nu exista o "obligatie", precum precis va exista o informare si din partea Saga.
Pentru moment, daca nu ai comutat baza de date la optiunea de "client-server" nu ai acces la meniul "bilant".
Se poate efectua si mai tarziu, nu exista o "obligatie", precum precis va exista o informare si din partea Saga.
Pentru moment, daca nu ai comutat baza de date la optiunea de "client-server" nu ai acces la meniul "bilant".
Am retinut si va multumesc!
-
Multumesc si eu!
Si daca butonul "comuta" nu mai exista in pagina CLIENT-SERVER IN ULTIMA VERSIUNE SAGA, ce trebuie facutherganiec scrie: ↑Lun Aug 26, 2024 8:57 pm Va trebuie sa faceti conversia obligatoriu. și se face așa:
cirnaruc scrie: ↑Joi Sep 05, 2024 11:50 pmSi daca nu am conexiune la internet nu se mai poate lucra local in versiunea noua de SAGA??herganiec scrie: ↑Lun Aug 26, 2024 8:57 pm Va trebuie sa faceti conversia obligatoriu. și se face așa:
Actualizeaza programul (chiar daca ai ultima versiune), deja s-a introdus o bifa prin care se poate comuta toate firmele.
Nu ai nevoie de conexiune la internet daca lucrezi local ca si server.
Nu ai nevoie de conexiune la internet daca lucrezi local ca si server.
Multumesc mult pentru informatii.
Bună ziua!Dacă am migrat în varianta web,nu mă mai pot loga în varianta desktop cu utilizator ADMIN și parola aferentă,ci doar cu adresa de e-mail și parola.Nu se poate să mă autentific ca și până acum,până fac să migrarea?Am crezut că va rămâne baza principală în varianta desktop,iar in cea web să poată lucra de pe alte dispozitive operatorii noștri de facturare care să aibă acces doar la facturarea primară,nu și la celelalte funcții,dar nu
s-a întâmplat așa.
Ce este de făcut în cazul acesta?
s-a întâmplat așa.
Ce este de făcut în cazul acesta?
Odata ce in lista de firme introduceti o baza WEB la care obligatoriu conectarea se face prin "user@mail & pass" acele date de conectare se vor adauga in lista utilizatorilor.
Odata ce lista utilizatorilor contine orice altceva decat singurul ADMIN fara parola, la deschiderea aplicatiei apare casuta de interogare user si parola.
Exista casuta cu salveaza utilizatorul si parola curente pe acest calculator (care functioneaza dubios dupa parerea mea).
In teorie la alegerea firmei trebuie sa se autocompleteze utilizatorul si parola asociata fiecarei firme cu baza-web sau baza-locala. (Oarecum merge
)
Daca exista doar "ADMIN fara parola" si inca un cont de logare web se manifesta o "inconsistenta" de functionare care debusoleaza utilizatorul.
La schimbarea bazei din web in local apare campul ADMIN si cel de parola completat, si binenteles mesajul "Parola gresita" daca dati clik pe accept.
Trebuie doar sa insistati sa dati click pe accept si campul de parola se va sterge (pt. ca este eronat), apoi sa mai dati clik pe accept si veti putea intra in baza locala.
Datorita functionarii multisesiune ale aplicatiei si modificarilor structurale de foldere cateodata fisierul config.fdb se reseteaza (mai exact o parte din el, nu zic care) si atunci trebuie recompletate userul si parola web. Eventual se sterge din utilizatori contul web, apoi se reface conexiunea web pe baza respectiva (in intretinereBD .. WEB, cale catre fisier .rsa, mail si parola). Atentie la parole, asocieri de foldere, relatia server client web, samd. Si multe back-upuri!
Odata ce lista utilizatorilor contine orice altceva decat singurul ADMIN fara parola, la deschiderea aplicatiei apare casuta de interogare user si parola.
Exista casuta cu salveaza utilizatorul si parola curente pe acest calculator (care functioneaza dubios dupa parerea mea).
In teorie la alegerea firmei trebuie sa se autocompleteze utilizatorul si parola asociata fiecarei firme cu baza-web sau baza-locala. (Oarecum merge

Daca exista doar "ADMIN fara parola" si inca un cont de logare web se manifesta o "inconsistenta" de functionare care debusoleaza utilizatorul.
La schimbarea bazei din web in local apare campul ADMIN si cel de parola completat, si binenteles mesajul "Parola gresita" daca dati clik pe accept.
Trebuie doar sa insistati sa dati click pe accept si campul de parola se va sterge (pt. ca este eronat), apoi sa mai dati clik pe accept si veti putea intra in baza locala.
Datorita functionarii multisesiune ale aplicatiei si modificarilor structurale de foldere cateodata fisierul config.fdb se reseteaza (mai exact o parte din el, nu zic care) si atunci trebuie recompletate userul si parola web. Eventual se sterge din utilizatori contul web, apoi se reface conexiunea web pe baza respectiva (in intretinereBD .. WEB, cale catre fisier .rsa, mail si parola). Atentie la parole, asocieri de foldere, relatia server client web, samd. Si multe back-upuri!
Am urcat societatea in web, ca sa lucrez si in Saga Desktop, trebuie sa pun fisierul .rsa si contul generic cu care ma loghez in sagaweb(nu utilizatorul din saga web) la fiecare utilizator Saga?
1. Fisierul .rsa trebuie sa fie in folderul saga 3.0 la fiecare client in parte?
2. Adica, toti utilizatorii vor fi conectati, in versiunea Desktop cu acelasi cont generic cu care s-a facut migrarea in web?
1. Fisierul .rsa trebuie sa fie in folderul saga 3.0 la fiecare client in parte?
2. Adica, toti utilizatorii vor fi conectati, in versiunea Desktop cu acelasi cont generic cu care s-a facut migrarea in web?