Structura retea cu multe firme

Retea, baze de date, salvari, restaurari etc.
hereag

Structura retea cu multe firme

#1 Mesaj de hereag »

Buna ziua,
Am nevoie de ajutorul dumneavoastra pentru rezolvarea unei/unor probleme tehnice.
In acest moment, sase firme de contabilitate care co-abiteaza in acelasi sediu opereaza sase licente distincte de SAGA, fiecare avand in portofoliu aproximativ 100 de firme. Toate bazele de date aferente licentelor sunt pozitionate pe un server de Linux si accesibile, prin Samba, celor 20 de calculatoare existente in sediu. Nu exista (si nu se doreste) limitarea accesului in diferite firme, apartinand diferitelor licente. Evident, licentele sunt instalate pe calculatoare cu Windows, iar bazele de date se „plimba” de pe Linux pe Windows si inapoi atunci cand se fac actualizarile.
In lumina modificarilor care apar in SAGA, am cateva nelamuriri:
1. Exista/se doreste/ se presupune ca va exista si o versiune de Linux pentru SAGA (Firebird-ul "stie" Linux) ?
2. Presupunand ca raspunsul la prima intrebare este NU, care ar trebui sa fie structura optim economica a retelei mele? Am inteles ca trebuie licenta pentru fiecare calculator, dar nu reusesc sa-mi imaginez partea de server/servere.
3. Cate firme poate manageriza un server ?
4. Ar putea fi puse toate firmele pe un singur server (de Windows)? (desi 600 de firme, accesate cate 15 -20 simultan..pare greu realizabil)
5. S-ar putea mentine actuala stare de fapt, adica bazele de date, prin Samba, pe serverul de Linux (Intel I5, gen 4, 3,3Ghz, 32GB Ram, 2TB SSD in raid 1, TrueNas Core),
6. Sau nu stiu...astept sugestii folositoare.

Multumesc anticipat celor care pot si vor sa ma ajute.

tomac

Re: Structura retea cu multe firme

#2 Mesaj de tomac »

1. Nu.
2. Programul se va instala pe un PC ce va fi pe post de server, că este PC normal sau server dedicat, și acolo se vor crea firmele și bazele de date vor fi acolo în regim-client-server. Stațiile vor fi setate să folosească baza de date de pe server.
3. Câte vă permite spațiul de stocare.
4. Da. Contează viteza de lucru în rețea în acest caz, rețea să fie pe fir.
5. Aveți acum BD pe Linux și actualizați bazele de date prin stație Windows? Atunci da, puteți menține la fel bazele de date. Și nu se mai aplică punctul 2. Calea către BD se va seta pe fiecare stație în parte. Doar că dacă nu sunt în client-server, va fi necesar să le treceți în client-server și să setați firebird corespunzător pe serverul linux dacă nu este deja setat.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

hereag

Re: Structura retea cu multe firme

#3 Mesaj de hereag »

Va multumesc. Raspunsul dumneavoastra m-a facut sa inteleg ce am de facut.

Scrie răspuns