noutati versiuni

Retea, baze de date, salvari, restaurari etc.
Scrie răspuns
herganiec

Re: noutati versiuni

#601 Mesaj de herganiec »

Daca programul nu este accesat prin retea, ci doar local, nu trebuie decat sa apasati butonul "Comuta în sistem client-server - server" din ecranul "Intretinere BD", pagina "Client - server".
Daca programul este accesat prin retea, trebuie sa fie instalat atat pe server cat și pe fiecare statie de pe care este accesat. Sunt necesare licente pentru server si fiecare statie in parte.
atenție pentru cei cu lucrul in retea trebuie cumparat licenta pt fiecare calculator in parte.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

balazse

#602 Mesaj de balazse »

Pentru StroescuD
Asa cum a zis si OvidiuO faptul ca treci pe client-server nu inseamna ca nu mai lucrezi local, ci se modifica modul de lucru, putin.

Pentru StroeR1948
Din pacate pentru firmele de contabilitate va reprezenta costuri suplimentare, dar vei putea alege sa cumperi licenta pe fiecare calculator sau la unele firme sa treci pe WEB.

ovidiuo

#603 Mesaj de ovidiuo »

@dincac753: Eu zic sa astepti pana o sa apara versiunea de SAGA care o sa faca automat conversia bazelor de date. Cel putin eu cred ca asa se va intampla ! :roll:

tomac

#604 Mesaj de tomac »

Da, se va automatiza procesul de trecere pe client-server la următoare versiune cel mai probabil.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

dincac753

#605 Mesaj de dincac753 »

Salut,

Multumesc de raspunsuri.

Aveti un estimat cand anume?

O sa inceapa clientii sa-mi ceara bilanturi interimare.

Situatia in care ma aflu acum:
- Instalata versiunea 3.0.578
- Am 105 de firme, din care pana acum doar 5 le-am comutat pana acum in modul client-server, fiind nevoie munca colaborativa din mai multe locatii. Acele 5 firme, sunt setate in modul client-server(CLIENT) prin VPN pe mai multe statii de lucru(fiecare cu licenta lui) si celalalte 100 au ramas pe standard.
- Cele 100 de pe modul standard, se accesau via windows share din retea locala doar de pe alte 2 statii de lucru

Mai exact, cand o sa trec in modul client-server pe restul de 100 de firme, pe acele 2 statii de lucru, cu licenta, nu as vrea sa stau sa dau click-a-click-a ca sa introduc cale folder, IP, etc, la fiecare firma.

Multumesc

tomac

#606 Mesaj de tomac »

Acum dacă refaceți actualizarea și intrați pe server pe o firmă ce are baza de date standard și accesați în meniul Administrare ecranul "Întreținere BD" pagina Client-server aveți posibilitatea de a seta toate firmele în client-server care nu sunt deja setate.
Dacă TOATE firmele de pe server sunt în client-server, pe client, la comutarea în client-server-client se va alege o sigură dată IP și calea programului pe server, iar programul va întreba dacă se dorește preluarea datelor de pe server. Dacă se răspunde afirmativ se vor prelua toate informațiile de pe server. Utilizatori, firme, drepturi de acces așa cum sunt ele setate pe server la nivel de utilizator, etc.

manuelav

#607 Mesaj de manuelav »

Are optiunea sa faca automat trecerea pentru toate firmele...

balazse

#608 Mesaj de balazse »

Da (daca actualizezi programul).

dumitrur188

#609 Mesaj de dumitrur188 »

Am si eu o alta intrebare: dupa comutarea in sistemul client-server, unde se vor salva bazele de date ? Acest lucru este foarte important deoarece eu salvez datele pe un NAS si in cloud zilnic.

Multumesc.

aurel211252

#610 Mesaj de aurel211252 »

Salut.Am o mica mare problema.De cand am trecut in client-server,azi doar am observat ca nu am la"Intrari",facturi decat din 01.05.2024.Fenomenul se intampla atat la SAGA C cat si la SAGA PS.Insa la plata, "Casa in lei",cand introduc chitante, imi apar toate facturile platite/ neplatite din 2023-2024.Am incercat sa copiez de pe stick USB, unde am salvat programele SAGA si am observat,ca tot ce este inainte de 01.05.2024,nu ma lasa sa copiez nici prin Restaurare nici prin Import.Am trimis la Saga Baza de date de la o firma din SAGA PS (insa toate firmele sunt cu 01.05.2024).Intreb si eu,daca cineva a avut asemenea probleme cum le-a rezolvat...
Ajuta-ti aproapele,pentru a fi laudat,iertat si fericit...

tomac

#611 Mesaj de tomac »

Ați trimis degeaba.
Datele sunt acolo nu au dispărut.
La client-server există setat un interval de afișare a datelor ce permite reducerea informațiilor ce ar fi utilizate prin rețea. Implicit acel interval filtrează datele afișându-le pe cele din ultimele 6 luni.
Dacă doriți să le vedeți și pe cele mai vechi, apăsați acolo unde scrie Interval (01.05.2024-30.09.2024) în bara de meniu, lângă "Ajutor" și setați data de început a intervalului o dată ce să fie anterioară sau cel puțin egală cu data de început a perioadei pentru care doriți afișarea datelor.
De exemplu dacă vreți să vedeți datele de la 01.01.2023 setați data de început a intervalului la această valoare.

aurel211252

#612 Mesaj de aurel211252 »

Multumesc mult tomac...Eram putin disperat...Am invatat multe de la voi si vom mai invata...
Ajuta-ti aproapele,pentru a fi laudat,iertat si fericit...

manuelav

#613 Mesaj de manuelav »

dumitrur188 scrie: Mie Sep 11, 2024 12:55 pm Am si eu o alta intrebare: dupa comutarea in sistemul client-server, unde se vor salva bazele de date ? Acest lucru este foarte important deoarece eu salvez datele pe un NAS si in cloud zilnic.

Multumesc.
Pe server desigur, adica unde erau si pana acum...

stroer1948

#614 Mesaj de stroer1948 »

tomac scrie: Sâm Sep 07, 2024 11:16 am Dacă TOATE firmele de pe server sunt în client-server, pe client, la comutarea în client-server-client se va alege o sigură dată IP și calea programului pe server, iar programul va întreba dacă se dorește preluarea datelor de pe server. Dacă se răspunde afirmativ se vor prelua toate informațiile de pe server. Utilizatori, firme, drepturi de acces așa cum sunt ele setate pe server la nivel de utilizator, etc.
Reiau situatia mea ca poate intre timp au aparut si ale variante: avem la sediu un nr de 3 calculatoare pe care fiecare fiind instalat propriul SAGA, fiecare cu firmele lui. Toate calculatoarele sunt in retea locala, astfel incat fiecare poate intra pe firmele celuilalt (prin folder partajat), fara sa isi "incarce" proprilul SAGA cu firmele altuia. Varianta pe care am gasit-o, nu stiu daca e cea mai buna si daca o sa functioneze si dupa acualizari, a fost ca fiecare sa isi instaleze inca 2 SAGA in foldere diferite:
Calculatorul lui Vasile are:
C:\SAGA C.3.0 - cu saga propriu in care sunt doar firmele pe care le lucreaza
C:\SAGA C.3.0-colegul-1 - cu saga in sistem client - cu firmele colegului, samd.

Am procedat in felul urmator: am instalat de la 0 SAGA C.3.0-colegul-1 in folder separat, am adaugat manual prima firma in modul client, am completat setarile si am raspuns cu DA la intrebarea daca se doreste preluarea datelor de pe server. In acest fel, au fost adaugate automat toate firmele colegului1.

Sigura problema pana acum este ca, colegul1, are la randul lui o firma care este accesata de pe serverul magazinului (adica toate firmele sunt in sistemul Server-Client > Server, cu exceptia uneia care este in Server-Client > Client).
Colegul2, poate accesa toate firmele colegului1 prin metoda de mai sus, cu exceptia firmei care este in Server-Client > Client. Desi am incercat sa setez manual datele de conectare cu ale magazinului, mi le ia tot e cele ale colegului1 si nu se poate face conexiunea.

Asa cum se vede si in poza, desi am modificat manual setarile, atat IP-ul cat si directorul bazei de date nu sunt luate in seama dupa cum am completat.
Imagine

balazse

#615 Mesaj de balazse »

Sper ca am inteles bine, la acea firma colegul 2 nu trebuie sa se conecteze la datele de la colegul 1, ci trebuie sa se conecteze la serverul de la magazin.

Scrie răspuns