sistem server-client

Retea, baze de date, salvari, restaurari etc.
herganiec

Re: sistem server-client

#16 Mesaj de herganiec »

Da in client -server-server.. Altfel nu mai aveți acces la balanta, registre.. etc.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

chisg58

#17 Mesaj de chisg58 »

buna ziua

la firma s-a configurat o retea locala cu un server Windows Server 2019 care are rolul DC, File Server, Print Server, si Saga, avem clienti pc din retea locala si utilizatori care se conecteaza prin VPN la Saga,
Pe server s-a instalat doua aplicatii Saga fiecare cu diferite roluri, in directoare separate cu coduri de identificare separata si sunt activate, firewall-ul serverului este configurat pentru Firebird si portul 3060 este deschis, toti clientii se pot conecta si pot lucra, fiind un server nu are access la internet,
am avea cateva intrebari pentru care nici de la suport prin mail si nici prin suportul Chat nu am primit raspuns.
- daca se deshide de ex. Saga1 si dupa inchidere se deschide Saga2 (sau vice versa) cere activarea aplicatiei cu un mesaj de eroare ca nu s-a putut verifica credentialele, si ca trebuie sa introducem manual, aici dureaza cateva minute, sau mai mult de >10 min, nu am primit nici un raspuns la intrebarea mea ca ce porturi are nevoie saga,(dar din momentul in care s-a activat odata de ce are nevoie de verificare de fiecare data, de ce nu se poate gestiona offline)
- dupa ce a trecut de activare apare in coltul drep sus "Conectare la baza de date" in aplicatia sunt incarcate mai mult de 300 de firme, procesul care blocheaza mai mult de 1 ora timp sau chiar si mai mult in care clientii sunt blocati.
- Deasemenea Saga Web ce porturi are nevoie pentru a se conecta la Saga Desktop.
Aceste informatii ar fi utile pentru o configurare/optimizare cat mai corecta a aplicatei saga si folosirea in retea in mod client server.

Va multumesc.
Cu Respect.

ciucam288

#18 Mesaj de ciucam288 »

Relaxati firewall-ul
sagasoft.ro -> 194.102.186.40 - port https 443
sagaweb logare tot pe 194.102.186.40 apoi bazele pe mai multe ip-uri clasa 194.102.184.xxx portul 31500 sau mai mari
mai sunt si serverele de la anaf webservicesp.anaf.ro -> 217.156.52.91 sau webservice.anaf.ro -> 217.156.52.22 tot https 443
Personal intr-un virtualserver vpn eu actualizez saga din alta parte si doar rescriu fisierele noi pe server. Folderele clona,Freetab si toate fisierele din saga dar fara config.fdb si fisierele text.
La prima instalare activarea am facut-o manual dar nu imi aduc aminte sa se fi blocat. E adevarat ca nu am avut baza de date mare, cateva societati.
PS: am uitat de dukintegrator la static.anaf.ro [217.156.52.98] pe port 80

Scrie răspuns