Baze de date diferite - migrare in WEB

Retea, baze de date, salvari, restaurari etc.
cimpoesud

Baze de date diferite - migrare in WEB

#1 Mesaj de cimpoesud »

Buna ziua,

Detin un magazin de piese auto. La locatie folosesc o licenta saga full cu stocuri, gestiunea fiind de tip cantitativ - valorica si folosesc si extensia marketline.
Contabilul foloseste o licenta fara stocuri, iar gestiunea este setata global valorica, iar momentan fluxul de lucru este unul greoi.
La inceputul fiecarei luni, odata cu documentele, eu export baza de date din saga, iar acesta importa doar intrarile pe calculatorul lui.
Folosind aceasta solutie de foarte multe ori apar diferente (erori, se scriu furnizori / clienti unii peste altii, apar diferite sume unde nu ar trebui) care ingreuneaza activitatea de contabilitate.
In vederea eficientizarii procesului sunt in cautare de solutii pentru a avea „aceeasi baza de date”, iar Saga Web pare sa promita aceasta, insa nu stiu cum as putea migra societatea, astfel incat transferul sa fie unul lin, care dintre bazele de date ar trebui incarcate pe web?
Adica, pe calculatorul meu, cu marketline, tot ce fac este sa fac intrarile si iesirile generate de marketline, respectiv facturi. Contabilul, pe calculatorul lui, nu are varianta cu stocuri, de aceea gestiunea este tinuta global valorica, acesta tipareste si NIR-urile, insa pe calculatorul lui contabilitatea este "completa", fara a avea stocuri.
Inteleg ca ar trebui una din bazele de date migrate pe WEB, dar care ar fi mai avantajoasa? Sau ce solutii avem pentru a avea cat de repede si stocurile inapoi in Marketline si contabilitatea completa?

Va multumesc!

PS: Daca este vreun expert printre noi, care ar fi dispus sa faca aceasta migrare contracost, Hit me up!

balazse246

Re: Baze de date diferite - migrare in WEB

#2 Mesaj de balazse246 »

In mod normal ar trebui facut o combinatie intre cele doua baze de date, adica in baza de date de la contabilitate, preluat si partea de stocuri.
Dupa ce acest lucru s-a finalizat se poate trece pe Web.
Despre migrare poti incerca sa contactezi distribuitorii programului.
Un exemplu ar fi hucecd
https://www.sagasoft.ro/distribuitor.php?id=189

ciucam288

Re: Baze de date diferite - migrare in WEB

#3 Mesaj de ciucam288 »

Cel mai simplu de la contabil un saga client dedicat catre saga dvs. Daca dvs. nu tineti baza de date deschisa cand doreste contabilul sa opereze, atunci mergeti pe varianta sagaweb.
TESTATI inainte cu o copie. Dupa ce primiti cheia RSA de la echipa SAGA instalati saga complet in alt folder la dvs. gen SAGAWEB.
Acolo copiati folderul 0001 sau care este din saga actual. Actualizati si reactivati aplicatia (actualizare automata) din SAGAWEB dupa ce ati copiat societatea.
Apoi alegeti din intretinereBD tabul WEB si completati calea unde este cheia RSA salvata si datele de logare (mail si parola) primite odata cu cheia. Daca totul este OK (logarea) primiti mesaj ca societatea nu are baza in WEB si ca urmeaza sa o incarce pe cea curenta (cea actualizata din SAGAWEB de la dvs.) TESTATI inainte ! Sa va lamuriti cum se opereaza in aceasta varianta.

Scrie răspuns