Buna ziua,
Am urmatoarea situatie: 1 server si 4 clienti (1 in sediu si 3 in afara sediului)
In urma actualizarii recente, nu mai mergea fereastra de actualizare a adresei server-ului (problema cu RDS si schimbarea periodica a ip-ului). Asta s-a rezolvat cu fisierul configcs.txt din radacina folder-ului Saga. Problema pentru care solicit ajutor este daca / cum se poate face ca utilizatorii /clienti care acceseaza server-ul sa aiba acces numai la anumite firme fiecare.
In forma actuala cand citeste calea in fisierul TXT trage informatiile si are acces la toate firmele de pe server.
M-ar interesa o solutie astfel incat fiecare client sa aiba acces numai la firmele pe care le lucreaza, fara a isi mai putea baga nasul si in restul firmelor din server.
Exista o solutie pentru a limita accesul clientilor numai catre anumite firme de pe server?
Va multumesc
Drepturi de accesare prin retea, sa nu mai poata accesa toate firmele?
- balazse246
Re: Drepturi de accesare prin retea, sa nu mai poata accesa toate firmele?
Creezi utilizatori pentru fiecare persoana in parte si setezi la care firme si in ce meniuri sa aiba acces.
Dacă folosiți RDS și aveți adresă de IP dinamică și nu statică, folosiți opțiunea de DNS dinamic din contul de client RDS unde puteți seta un DNS de tip nume.go.ro și folosiți acel domeniu la adresă de ip.
Dacă setați un DNS dinamic trebuie să restartați echipamentul RDS de la locația unde aveți serverul pentru ca modificarea din codul de utilizator să poată avea efect.
Dacă setați un DNS dinamic trebuie să restartați echipamentul RDS de la locația unde aveți serverul pentru ca modificarea din codul de utilizator să poată avea efect.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

ciucam288 - omul zice "problema cu RDS si schimbarea periodica a ip-ului"
Asta nu are nicio treabă cu fișierul config
Eu la aia mă refeream ca precizare. Pentru că pare că schimbă pe client IP-ul în funcție de cum se face release la RDS la cel public care pare că este IP dinamic și nu fix.
Asta nu are nicio treabă cu fișierul config

Eu la aia mă refeream ca precizare. Pentru că pare că schimbă pe client IP-ul în funcție de cum se face release la RDS la cel public care pare că este IP dinamic și nu fix.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.