Problema comert auto second hand!
Problema comert auto second hand!
Buna seara,
Am 1 masina achizitionata din UE in ianuarie in regim second in valoare de 10000 lei si adaug (tot ianuarie) 4 facturi ( furnizori din tara) care vor intra in costul masinii (cf legii contabilitatii) respective cu :
500 lei piese auto;
450 lei servicii Rar;
1000 lei reparatii;
250 lei asigurare.
Valoarea noua a masinii este : 10000 + 2200 = 12200 lei.
Cum operez in programul SAGA, astfel incat sa se reflecte operatiunea in stocuri ( 1 buc in stoc) aceeasi masina cu noua valoare (12200 lei)?
Va multumesc!
Am 1 masina achizitionata din UE in ianuarie in regim second in valoare de 10000 lei si adaug (tot ianuarie) 4 facturi ( furnizori din tara) care vor intra in costul masinii (cf legii contabilitatii) respective cu :
500 lei piese auto;
450 lei servicii Rar;
1000 lei reparatii;
250 lei asigurare.
Valoarea noua a masinii este : 10000 + 2200 = 12200 lei.
Cum operez in programul SAGA, astfel incat sa se reflecte operatiunea in stocuri ( 1 buc in stoc) aceeasi masina cu noua valoare (12200 lei)?
Va multumesc!
Re: Problema comert auto second hand!
Ce reprezintă mașina pentru firmă?
Este marfa. Firma face comert cu masini second.
Va multumesc f mult cine ma poate lamuri intrucit nu am gasit alta cale sa ma edific
Va multumesc f mult cine ma poate lamuri intrucit nu am gasit alta cale sa ma edific
Ultima oară modificat Joi Mar 20, 2025 7:07 pm de către baciun519, modificat 1 dată în total.
Folosește butonul „Facturi asociate” din meniul „Ieșiri” pentru a asocia alte costuri.
folosesc facturi asociate in luna pt tranportul efectuat de furnizorul din UE intrucat numai acestea intra pretul de achizitie si implicit in calculul marjei
Dar eu am masini la care adaug costurile de mai sus de la furnizori din Romania si in lunile urmatoare pana vand masina, aceste costuri nu intra in calculul marjei
Dar eu am masini la care adaug costurile de mai sus de la furnizori din Romania si in lunile urmatoare pana vand masina, aceste costuri nu intra in calculul marjei
Ultima oară modificat Joi Mar 20, 2025 7:16 pm de către baciun519, modificat 1 dată în total.
Folosește meniul „Operații - Alte operații cu stocuri - Operații speciale”.
....

Ultima oară modificat Joi Mar 20, 2025 7:42 pm de către baciun519, modificat 1 dată în total.
am folosit acest meniu dar denatureaza numarul masinilor in situatia stocurilor ( 2 intrate si una iesita la aceeasi masina)
si se duc in 607 cu consecinta denaturarii rulajelor
si se duc in 607 cu consecinta denaturarii rulajelor
In completare, problema s ar rezolva simplu prin acest meniu daca s ar putea incarca cu semnul minus ( programul nu permite cu minus cantitatea) atat cantitatea cat si valoarea bunului urmand sa incarc cu semnul plus cantitate si noua valoare a bunului.
- balazse246
Pentru baciun519
Nu este nimic gresit de cum lucreaza programul, deoarece este permisa atat stornarea in rosu cat si in negru.
Faptul ca doresti sa ai o anumita corelatie (poti citii aici despre aceasta: https://www.sagasoftware.ro/despre-norme-%c8%99i-cutume/), ii altceva.
Daca nu iti place nota generata, atunci prin articole contabile poti sa stornezi inregistrarea si sa inregistrezi cum doresti.
Nu este nimic gresit de cum lucreaza programul, deoarece este permisa atat stornarea in rosu cat si in negru.
Faptul ca doresti sa ai o anumita corelatie (poti citii aici despre aceasta: https://www.sagasoftware.ro/despre-norme-%c8%99i-cutume/), ii altceva.
Daca nu iti place nota generata, atunci prin articole contabile poti sa stornezi inregistrarea si sa inregistrezi cum doresti.
Pentru baciun519
Marja bruta este diferenta dintre pretul de vanzare , obtinut de la client si pretul de cumparare platit furnizorului.
In stabilirea marjei nu se iau in calcul costurile aferente achizitie (transport, servicii licitatie, etc.) si reparatiile aferente.
Marja bruta este diferenta dintre pretul de vanzare , obtinut de la client si pretul de cumparare platit furnizorului.
In stabilirea marjei nu se iau in calcul costurile aferente achizitie (transport, servicii licitatie, etc.) si reparatiile aferente.
Eugen Pintea