Import arhiva Saga sau DBF

Retea, baze de date, salvari, restaurari etc.
herganiec

Re: Import arhiva Saga sau DBF

#16 Mesaj de herganiec »

... nu se duce.. ... intra de la distanta cu anydesk face arhiva si si-o trimite pe mail.. daca clientii nu stiu sa transmita arhiva pe mail...
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

balazse246

#17 Mesaj de balazse246 »

Pentru tobosv790
Nu trebuie sa ii duci baza de date. Importul de date se va elimina si nu restaurarea de baza de date.
Cea mai buna solutie ar fi sa realizati o conexiune si sa lucrati pe aceeasi baza de date, sau sa treceti pe Saga Web.

tobosv790

#18 Mesaj de tobosv790 »

Clientul are deja 3 calculatoare in retea la el acolo. Eu ca ce sa intru: Ca server sau ca(si) client?

balazse246

#19 Mesaj de balazse246 »

In acest caz, cea mai buna solutie ar fi ca la client, un calculator sa fie setat ca si server, iar cei care se vor conecta la baza de date vor fi clienti, important este ca serverul sa functioneze non stop (precum se va asigura de securitate si etc.).

tomac

#20 Mesaj de tomac »

Aveți la dispoziție SAGA WEB. Lucrați pe o bază de date comună. Aveți la dispoziție posibilitatea de a nu lucra în WEB ci folosind client-server cu niște setări simple de tot, ambele variate permițând să se lucreze în timp real pe aceeași bază de date. Cu toate acestea, nu doriți acest lucru ci insistați să lucrați cu importuri. Eu lucrez de vreo 10 ani în client-server și doar în client-server. Acum și în WEB cu unele firme. Nu am făcut importuri decât atunci când am vrut să testez ceva. Și nici nu văd rostul acelor importuri.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

tobosv790

#21 Mesaj de tobosv790 »

tomac scrie: Joi Apr 03, 2025 2:02 pm ... Aveți la dispoziție posibilitatea de a nu lucra în WEB ci folosind client-server cu niște setări simple de tot,(...).
Am inteles. Numai ca habar nu am cum se fac aceste setari. Chiar nu stiu. De unde pot afla? Multumesc.

ciucam288

#22 Mesaj de ciucam288 »

E haide dom'le ! E plin forumul cu solutii! Dupa atata vechime pe forum (mai mult de 2400 de mesaje din 2009) va faceti ca nu cunoasteti nimic ? 8)
Daca intrebati specific si la obiect, o sa primiti si raspunsuri mai exacte .
Altfel: unde aveti bazele de date se considera saga server si se seteaza firmele ca atare. Restul operatorilor au saga la ei pe statii, dar nu au bazle acolo si se configureaza ca atare, clienti la serverul cu bazele de date.
Se configureaza serverul, cu portul TCP 3060 deschis. Routerul se configureaza la fel cu NAT port deschis 3060 catre IP-ul serverului, sa lase si clientii din afara retelei locale sa aiba acces. Samd.

tobosv790

#23 Mesaj de tobosv790 »

@ciucam288 cred ca o sa trec pe saga WEB cat de curand pentru firma de care vorbeam. Fiindca tot ma invitati la intrebari iata una, doua :wink: :
1. La mine pe calculator este baza mare de date (cu tot cu salarii, extrase, casa,etc). La firma careia ii tin contabilitatea se lucreaza mai mult la partea de stocuri (intrari-iesiri,receptii,bonuri de consum, emitere facturi si bonuri la casa de marcat) printr-o retea locala (fizica)cu 3 calculatoare . Cum se face migrarea in acest caz? Eu ma gandeam asa: prima data fac de la mine pentru baza de date completa.
2. Cum se procedeaza acolo la sediul firmei, tinand cont ca acolo nu sunt date complete?. Baza de date completa nu a fost dusa niciodata acolo. Deci ii preiau "din mers". Cand vin si ei cu informatiile lor nu se suprascrie peste ce am incarcat eu initial si astfel pierd informatii? Multumesc frumos.

ciucam288

#24 Mesaj de ciucam288 »

Pai vedeti cum descoperiti singur solutia. Pentru ca sunt mai multe persoane care opereaza activitatea economica si care genereaza date ce trebuie centralizate intr-o singura baza, automat se subintelege ca acea baza de date trebuie sa fie la dispozitie pe tot timpul operarii fiecarei persoane. Sagaweb se recomanda. La sediul firmei client se opreste, se ia o pauza si se colecteaza toate datele, pe care dvs. le veti pune cap la coada. Baza (cea mai) completa trebuie urcata in cloud. Probabil de la dvs., din saga desktop. Apoi se creeaza utilizatorii in cloud (macar un operator, inafara de admin) si apoi fiecare persoana poate utiliza sagaweb doar din browser-ul de internet (daca nu are nevoie de comenzi specifice care inca nu exista in sagaweb).
Migrare sagaweb: https://www.sagasoft.ro//tutoriale-video.php?id=vyBg0bkQJRg
Dupa ce verificati ca totul este in regula cu baza urcata, atunci si operatorii de la sediul firmei client se reapuca sa lucreze cu sagaweb. Si toate datele se centralizeaza in cloud si nici nu mai aveti grija backup-ului zilnic.

tobosv790

#25 Mesaj de tobosv790 »

@ciucam multumesc frumos!

Scrie răspuns