D406 - solduri repetate clienti

Retea, baze de date, salvari, restaurari etc.
vasilescud685

D406 - solduri repetate clienti

#1 Mesaj de vasilescud685 »

Buna!
"Greaua mostenire" se intoarce.
Optiunea de a avea acelasi cont analitic pentru mai multi clienti "loveste" inca o data la D406 (am mai avut probleme la Situatie clienti).
Pe scurt: avand activitate de comert online am ales ( de fapt nu noi, contabilii ) sa nu incarcam planul de conturi cu analitic pe fiecare client avand in vedere ca marea majoritate a inregistrarilor sunt una sau cateva facturi + incasarile aferente in banca pe baza de borderou de la curieri. Functioneaza, dar la un test de D406 pune acelasi sold la toti clientii. Si sunt zeci de mii. Ouch!
Baza de date e mare, peste 500 MB

Intrebare: daca as putea sa inlocuiesc contul analitic unic cu "4111" + cod client la toate inregistrarile de facturi/incasari aferente unui client in tabelele iesiri si registru as strica ceva?
Ar trebui adaugat si cont in planul de conturi, normal.

herganiec

Re: D406 - solduri repetate clienti

#2 Mesaj de herganiec »

faceți o salvarea bazei de date.. apoi
la intetinere BD, la modificare coduri, poți la modificare cont contabil actual pui cel vechi.. apoi la in dreapta cel nou.. si le schimbă programul automat peste tot.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

vasilescud685

#3 Mesaj de vasilescud685 »

Asta stiam si eu, doar ca sunt zeci de mii de clienti si nu ar functiona.
Daca schimb 4111.GLOBAL CU 4111.CODCLIENT schimba toate inregistrarile de la toti la noul cont., ca aproape toti au 4111.GLOBAL ca si analitic, cu exceptii de clienti locali.
Ideea e ca stiu cum s-ar putea face, doar ca nu as vrea sa stric ceva relativ la functiile interne SAGA.
Contul analitic ar fi 4111 + cod client, liniile din tabela registru pe debit le-as putea identifica dupa id_nota iesire ca sa completez noul analitic. Cele din registru pe credit au deja codul completat la achitare, ar fi mai simplu.

balazse246

#4 Mesaj de balazse246 »

Trimite e-mail echipei Saga si vezi ce se poate face.
Sa ne zici si noua.

vasilescud685

#5 Mesaj de vasilescud685 »

Am trimis mail, am intrat si pe chat (a reactionat cineva dupa cateva ore, cand nu mai eram la birou). Greu de luat legatura cu ei. La mail nu raspunde nimeni.
Voi testa solutia proprie pe o copie a bazei de date.

Scrie răspuns