saga web - ce vreau

Retea, baze de date, salvari, restaurari etc.
tatard

saga web - ce vreau

#1 Mesaj de tatard »

salut
se da contabilul (saga licenta) + semnatura electonica
se da clientul (saga licenta) + semnatura electonica

acum se poate exporta si importa din salvari saga (dar mesajul de avertizare zice ca... o sa se retraga aceasta abilitate).

intrebarea este:
se poate face un artific in care saga CONTABILULUI se muta in sagaweb (am la un client)...
si apoi clientul isi conecteaza saga CLIENTULUI la sagaweb?

nici noi nici clientul NU vrem sa lucram in browser. imi displace grav!

deci putem sa facem "artificul"?
fac user dedicat pentru client sa nu aiba acces la chestii ciudate. dar NU vrem in browser.

si NU. nu stiu, nu vreau si nu pot server - client prin ddns. am incercat. nu inteleg. nu stiu. nu vreau.

astept provincia!

balazse246

Re: saga web - ce vreau

#2 Mesaj de balazse246 »

Hai sa clarificam putin lucrurile.
Vrei sa lucrati pe aceeasi baza de date, dar nu vreti ca baza de date sa depinda de careva dintre utilizatori, corect?
Daca da, atunci cumva trebuie sa ajungeti ca sa exista o baza de date pe care puteti lucra amandoi.
Acea baza de date va fi incarcat in Saga WEB (cloud) si de pe cele doua calculatoare va veti conecta la baza de date prin programul Saga, si nu prin browser.
Totusi ati luat in calcul ca prin program este posibil sa mearga mai incet, decat prin browser?

tatard

#3 Mesaj de tatard »

da, exact aia vreau! baza de date este cea de la mine (contabilitate).

ideea este ca pana acum foloseam salvare BD la ei si import la mine (doar intrarile - care sunt multe si au preturi de vanzare). dar saga ne "taie macaroana". si vreau sa gasesc ACUM solutii... nu atunci.
pot sa fac intrarile si cu XML (stiu sa fac si pot sa fac - fac la alti clienti) dar nu pot aduce preturile de vanzare. si asta inseamna sa editez manual si sa introduc sute de facturi. dar in xml NU POT aduce numarul de receptie... deci singura solutie ramane migratul in web. poate clientul se va obisnui cu interfata in browser... si atunci numai bine scapa de costurile cu licenta saga si cu semnatura electronica.

am o firma migrata in web si viteza NU este un aspect important.

clientul isi face receptiile (importa facturile din eFactura si pune preturile de vanzare - tipareste receptiile), face "casa", face vanzarile (vinde doar en-detail prin casa de marcat NECONECTATA la calculator).

iar noi facem doar verificari, salarii, banca, leasing... ce tine de noi.

asadar vreau sa limitez user-ul clientului la operatiunile simple.

de ce INSIST pe program este pentru ca de exemplu raportul de gestiune NU se poate (nu se putea la data de ianuarie 2025 - cand am impelementat saga web la un client)

balazse246

#4 Mesaj de balazse246 »

Atunci te asiguri sa ai o baza de date la zi si il incarci in WEB.
Pentru firmele care sunt in WEB eu propun sa fie creat o noua sesiune, adica un nou folder unde ai doar acele firme (cel standard este "SAGA C.3.0", iar cel de WEB eu il creez ca "SAGA C.3.0_WEB").
Eu propun sa incerce sa lucreze direct pe browser, dar daca nu doreste atunci ramane sa lucreze desktop cu licenta (dar si acolo poate ca ii ajunge o licenta de stocuri, daca doar anumite lucruri trebuie sa efectueze).

tatard

#5 Mesaj de tatard »

om vedea. imi fac curaj "dupa 25". cat timp mai merge importul din baze de date mi-am facut o procedura cu import, verificari si validari suplimentare.

Scrie răspuns