Recuperare articole Marketline

Retea, baze de date, salvari, restaurari etc.
retezanc

Recuperare articole Marketline

#1 Mesaj de retezanc »

Buna ziua, am o situatie foarte dubioasa la un client, toate fisierele si directoarele din directorul Saga dispar dupa o sesiune de conectare remote cu aplicatii gen Ultraviewer, AnnyDesk ,direcotrul ramane gol, nu pot sa imi dau seama cum se sterg datele, am reinstalat Windows, inlocuit router(banuiam ca ar avea antivirus pe el), dar situatia persista. La ultimul incident am pierdut o baza de date in care erau create toate articolele unui magazin alimentar, fara backup, acum articolele le mai am doar in Marketline. Credeti ca exista vreo pozibilitate sa recuperez cumva produsele din Marketline, sa le aduc cumva intr-un Excel impreuna cu parametrii? Multumesc anticipat !!!

ciucam544

Re: Recuperare articole Marketline

#2 Mesaj de ciucam544 »

Datele nu dipar asa de capul lor decat daca cineva le sterge intentionat. Schimbati parolele de acces (remote, share etc). Ce se recomanda pentru a evita situatii de genul asta. Backup zilnic noaptea, dimineata. Backup de imagine de partitie. Backup de folder saga. Ideal este migrarea in sagaweb si utilizarea marketline cu baza din cloud.

retezanc

#3 Mesaj de retezanc »

Multumesc pentru raspuns, se pot cumva prelua articolele din Marketline sa le aduc intr-un fisier XLS pentru a repopula baza de articole din Saga?

ciucam544

#4 Mesaj de ciucam544 »

Nu din cate cunosc eu. Marketline foloseste propria baza de date firebird (\MarketLine\Data\data.fdb). Dar la Fisiere > Articole > Sincronizeazadate doar aduce din baza mama articolele, nu si invers. Doar cu ceva comenzi avansate sql sa puteti face ceva, dar nu le cunosc. Backup-ul folderului saga e vital. Vedeti ca in \MarketLine\Backup aveti si backupuri de la Marketline unde sunt memorate articolele si vanzarile. Puteti cere echipei saga o recuperare din acele arhive.

Scrie răspuns