Istoric inregistrari

Retea, baze de date, salvari, restaurari etc.
dumitrue418

Istoric inregistrari

#1 Mesaj de dumitrue418 »

Buna ziua,

avem baza de date in sistem client-server si in ecranul "Operatii aferente inregistrarii curente" apar informatii referitoare la idul (User) userului care a operat dar Username este maparea locala a idului respectiv.
Cu alte cuvinte daca lucram de pe 10 statii si local fiecare are userid 0002, toate inregistrarile apar ca sunt facute de userid 0002 cu numele utilizatorului de pe statia de pe care se verifica istoricul. Deasemenea campul sursa este gol, aici ar fi utila o informatie despre statia de pe care s-a operat inregistrarea.

Exista alta posibilitate de a diferentia utilizatorii?

Multumesc.

balazse246

Re: Istoric inregistrari

#2 Mesaj de balazse246 »

Din cate stiu eu, daca asa este setata programul, ca sa preia toate firmele de pe server si nu doar faci conexiunea la una dintre ele, atunci se preiau toate datele.
De ce nu optati pentru varianta asta?

dumitrue418

#3 Mesaj de dumitrue418 »

E un pic dificil cu preluarea automata, sunt mai multe companii cu drepturi diferite, fiecare statie trebuie sa "vada" doar anumite companii, etc. Daca alta solutie nu exista o sa recreem utilizatorii pe fiecare statie cu iduri unice.

Multumesc

ciucam544

#4 Mesaj de ciucam544 »

Adica pe server creeati toti utilizatori (care se vor salva in config.fdb pe server) apoi pe statii se face legatura la server cu fisier dedicat de conectare configcs.txt
Pe server faceti mai multe instalari saga pe grupe de societati (unde se salveaza pe fiecare in parte doar utilizatorii care au drepturi de acces acolo). Pe client (daca exista mai multi utiliztori pe aceasi statie), la fel, mai multe instalari de saga sau script smart de schimbare cale catre server (https://forum.sagasoft.ro/viewtopic.php?p=328692).

balazse246

#5 Mesaj de balazse246 »

Pentru dumitrue418
Daca discutam despre o firma de contabilitate, si atunci discutam doar despre drept de acces si nu de afisare, asta inseamna ca nu ar reprezenta o problema ca un utilizator sa vada firma, dar sa nu aiba acces la firma in cauza.
Daca nu se poate asa, ramane asa cum a mentionat ciucam544.

Scrie răspuns