Fuziune doua baze de date

Retea, baze de date, salvari, restaurari etc.
paidolat181

Fuziune doua baze de date

#1 Mesaj de paidolat181 »

Salut,
un colaborator lucreaza ( de fapt a lucrat pentru ca acum nu mai poate) intr-un mod mai atipic: partee de contabilitate la el pe PC, partea de gestiune a unui depozit de marfuri o prelua in versiunile mai vechi prin export/import rulaj lunar.
Acum doreste sa lucreze in web insa are o problema deoarece stocurile din baza de date in care are contabilitatea nu sunt identice cu cele din baza de date de la depozit....!!!!! :shock:
Doreste sa importe in baza de date cu contabilitatea, stocurile din baza de date de la depozit la luna ianuarie insa nu stiu cum sa-l indrum sa stearga stocurile existente cu tot cu coduri, ca sa nu mai aiba datele respective si sa poata importa stocurile de la depozit. Sunt peste 3000 de pozitii, iar o operatiune manuala cu sterge, confirma, salveaza ar dura foarte mult....
Exista vre-o alternativa? o camanda in partea de Intretinere baza de date/Avansat?
Ultima oară modificat Lun Mar 16, 2026 9:47 pm de către paidolat181, modificat 1 dată în total.
Un economist este un expert care va stii maine de ce lucrurile pe care le-a prevestit ieri nu s-au intamplat astazi.

balazse246

Re: Fuziune doua baze de date

#2 Mesaj de balazse246 »

Poate ar ajuta cele din tutorial:
https://www.youtube.com/watch?v=W7gfx93x2r0

paidolat181

#3 Mesaj de paidolat181 »

balazse246 scrie: Lun Mar 16, 2026 9:47 pm Poate ar ajuta cele din tutorial:
https://www.youtube.com/watch?v=W7gfx93x2r0
Nu merge, deoarece in tutorialul respectiv se preiau soldurile si stocurile din aceeasi baza de date, la o anumita data, nu se preia de pe o alta baza de date.
Ce ma incurca in demersul meu este faptul ca stocurile existente sunt foarte multe ca numar de pozitii si nu le pot sterge ca sa preiau printr-un xls stocurile din cealalta baza de date...
Un economist este un expert care va stii maine de ce lucrurile pe care le-a prevestit ieri nu s-au intamplat astazi.

balazse246

#4 Mesaj de balazse246 »

Atunci ramane sa creezi o firma noua, unde faci import:
- "preluare date contabile";
- articole;
- furnizori;
- clieti;
- "preluare stocuri initiale";
- facturi in sold furnizori/clienti;
- facturi din perioada dorita;
- incasari/plati din perioada dorita.

O alta solutie este sa gasesti pe cineva care ar putea sa te ajute automatizat la corectare preluarii de stoc initial.

ciucam544

#5 Mesaj de ciucam544 »

paidolat181 scrie: Lun Mar 16, 2026 9:44 pm...Exista vre-o alternativa? o camanda in partea de Intretinere baza de date/Avansat?
Da exista... ati intuit bine... cu comenzi SQL la Avansat.
Dar nu voi da detalii aici, doar in privat, lasati un nr. whatsapp si incerc sa va ajut.

Scrie răspuns