Export/import baza de date SAGA PS

Retea, baze de date, salvari, restaurari etc.
gardaa

Export/import baza de date SAGA PS

#1 Mesaj de gardaa »

Am citit deja toate topicele, insa solutia finala nu am gasit la nimeni, desi mi se pare cu nu doar noi am intampinat aceasta problema.

Avem 2 baze de date:
1 - Baza de date de la firma - Aici sunt introduse intrari, iesiri (peste 3000 in Februarie), operatii speciale, etc

2. Baza de date de la contabila - Aici are si declaratiile, si tot tot ce trebuie

Pana acum functiona metoda de a trimite baza de date la contabila, ea a importat, si totul frumos, insa acum nu gasim solutia optima. Orice metoda am incercat, a dat eroare, nu a functionat.

Voi cum ati rezolvat situatia? In cateva zile e inchiderea de luna...

Nici cu suportul nu am reusit sa rezolvam, in ultimul raspuns mi-au spus "O cale mai usoara este configurarea unei retele sau migrarea bazei de date in web". Dar daca trec la WEB tot nu am rezolvat problema, nu o sa am baza de date completa.

Mersi de ajutor! 8)

balazse246

Re: Export/import baza de date SAGA PS

#2 Mesaj de balazse246 »

Deci, cu mult mult timp in urma echipa Saga a anuntat ca va renunta la import din salvare de baza de date.
La fel si pe forum s-a discutat acest topic, mai exact, solutia este ca sa se lucreze pe o singura baza de date si nu pe baze de date diferite.
Acum ai doua optiuni:
- creezi o retea (VPN) si undeva setati ca sa fie "server", si pe restul ca si "client";
- optati pentru SAGA WEB.
In ambele cazuri lucrati pe aceeasi baza de date.
Pentru fiecare utilizator se creaza setari diverse pentru a nu avea probleme.
De exemplu, la client o sa oferi user de operator sau standard, si atunci nu va putea inregistra nimic pe o perioada inchisa, precum poti sa setezi in ce meniuri sa aiba acces.
De altfel, daca clientul trebuie sa aiba acces si in alte meniuri, dar sa nu poate inregistra nimic (ex: salariati, state salarii, etc.), atunci creezi separat un utilizator care ar doar drept de vizualizare.

gardaa

#3 Mesaj de gardaa »

Da, inteleg ca ar trebui sa trecem la Saga WEB, sunt de acord.

Eu personal acum am fost chemat sa ajut in rezolvarea situatiei, nu prea am folosit inca SAGA. Sigur si contabila a avut motivele ei ca nu a facut inca trecerea.

Insa din raspunsul tau eu tot nu mi-am dat seama cum pot sa unim cele 2 baze de date.

balazse246

#4 Mesaj de balazse246 »

Eu nu am zis ca trebuie sa treceti la Saga WEB, ci sa lucrati pe aceeasi baza de date (nu doar in Saga WEB se poate rezolva asta).
In ceea ce priveste imbinarea celor doua baze de date vezi cele de aici:
https://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic.php?f=11&t=61488

ciucam544

#5 Mesaj de ciucam544 »

Vedeti in mesaj privat cateva lamuriri.

dumitrui70

#6 Mesaj de dumitrui70 »

gardaa scrie: Vin Mar 20, 2026 9:10 am Am citit deja toate topicele, insa solutia finala nu am gasit la nimeni, desi mi se pare cu nu doar noi am intampinat aceasta problema.

Avem 2 baze de date:
1 - Baza de date de la firma - Aici sunt introduse intrari, iesiri (peste 3000 in Februarie), operatii speciale, etc

2. Baza de date de la contabila - Aici are si declaratiile, si tot tot ce trebuie

Pana acum functiona metoda de a trimite baza de date la contabila, ea a importat, si totul frumos, insa acum nu gasim solutia optima. Orice metoda am incercat, a dat eroare, nu a functionat.

Voi cum ati rezolvat situatia? In cateva zile e inchiderea de luna...

Nici cu suportul nu am reusit sa rezolvam, in ultimul raspuns mi-au spus "O cale mai usoara este configurarea unei retele sau migrarea bazei de date in web". Dar daca trec la WEB tot nu am rezolvat problema, nu o sa am baza de date completa.

Mersi de ajutor! 8)
Buna ziua inca se pot exporta si importa date aveti tutorialele aici

Aici aveti tutorialul pentru import date din WinMentor https://demetraplant.shop/import-date-din-winmentor-in-saga-tutorial-complet-pentru-export-si-import-date/

Si aici pentru export si import date din saga: https://demetraplant.shop/tutorial-export-date-din-saga/

Scrie răspuns