Client Server Client

Retea, baze de date, salvari, restaurari etc.
badeac350

Re: Client Server Client

#61 Mesaj de badeac350 »

Buna seara,
eu am urmatoarea situatie :
- am 2 calculatoare de pe care se lucreaza si 2 licente
- am facut pe ambele calculatoare comutarea in sistem client-server-client

va rog sa imi spuneti ce trebuie facut a.i. sa se poata lucra de pe ambele calculatoare pt. ca inteleg ca nu se mai poate prin modul " salvare" si restaurare
trebuie cumparata si licenta de server sau care ar fi modalitatea de lucru
Multumesc mult !

iosiff

#62 Mesaj de iosiff »

Buna seara
Nu inteleg exact ce aveti si ce doriti.
Aveti o retea de 3 calculatoare din care 1 e server si celelalte client.
Sau aveti 3 calculatoare independente si lucrati prin trimiterea bazei de date de la unul la altu , urmand sa restaurati baza de date pentru actualizarea datelor.
Modulul Salvare - restaurare va exista, nu are cum si nici un interes ca sa il desfiinteze.

badeac350

#63 Mesaj de badeac350 »

Multumesc mult pt. raspuns ( sunteti singura persoana care raspunde dupa ce am trimis intrebari si pe amila si pe forum)
Situatia mea este in felul urmator :
Pana acum aveam 2 calculatoare si 2 licente SAGA dsi lucram 2 persoane prin transmiterea fisierului cu " salvare " si " restaurare"
Bineinteles ca as fi vrut sa lucram si in continuare in acest fel dar din pacate acum marimea fisierelor este f. mare de la 16,240kb la 25,763kb si nu le mai pot transmite pe email ca si pana acum
Am incercat migrarea in web dar inteleg ca trebuie sa primesc ope email un fisier pe care insa nu l-am primit ( am facut migrare pt. 2 societati acum cateva luni si o migrare aseara).
Acum am trimis email pe [email protected] si astept raspuns pt. aceasta situatie.
Oricum din cate inteleg eu ( din pacate nu sunt proceputa deloc in IT, iar cei de la SAGA se pare ca nu iau in considerare acest lucru) partea cu client-server- client pe mine nu ma ajuta deloc, doar ca trebuie sa o fac pt. ca nu mai pot lucra in versiunea standard.
Va rog mult sa imi dati un saft si dvs. deoarece in acest moment nu mai putem lucra 2 persoane desi sunt 2 licente.

Multumesc mult pentru ajutor !

ciucam288

#64 Mesaj de ciucam288 »

Trecerea la noua versiune nu schimba deloc modul de lucru fundamental cu saga. Societatile pe care le aveti in saga (bazele de date) sunt acuma "server", dece? pt. ca se pot conecta la ele si alti utilizatori din alte aplicatii saga. Da ele nu mai sunt cca. 300 de fisiere, ci doar un singur fisier care este intradevar mai mare. Dvs. lucrati tot asa ca si pana acuma, si faceti salvare de baza de date la fel. Acea baza de date este la fel restaurata in alta aplicatie Saga si tot "server" va fi acolo. Restaurarea este posibila numai daca exista o licenta activa pt. acea instalare de Saga. Deci doua PC-uri cu doua licente pt. dvs. este perfect. Nu recomand sagaweb inca pentru ca inca nu e "maturizat" destul. E folositor in anumite situatii unde exista nevoie de centralizare de date operate din multe locuri.
Revenind la modalitatea de transport a arhivelor, ramane la latitudinea si capacitatea cunostinetlor dumneavoastra IT. Va recomand metodele de transfer, ca cele cu poze si filmari de la nunti si botezuri. ;)
https://new.myairbridge.com/
https://wetransfer.com/
https://limewire.com/ sau https://www.file.io/
sau direct pe whatsapp

badeac350

#65 Mesaj de badeac350 »

Multumesc mult pentru ajutor ! In sfarsit am rezolvat problema. Auzisem si eu ca exista posibilitatea transmiterii fisierelor mai mari cu ajutorul acestor saituri dar nu stiam exact care sunt si sincera sa fiu imi era "frica " sa le folosesc.
Va multumesc mult si pentru sfaturi si imi cer scuze ca am raspuns asa tarziu dar am avut o toxiinfectie alimentara si de ieri stau numai in pat.
Multumesc si o seara placuta !

mihoid

#66 Mesaj de mihoid »

Buna ziua. Am incercat sa incarca baza de date de la contabila firmei si mi-a aparut mesajul ca e in tip standard si ca trebuie setat modul client server. Am facut asta si mi-a aparut mesajul din atasament. Nu ma pricep mai deloc, stiu doar sa inregistrez intrari si iesiri, asa ca va rog sa ma ajutati sa revolz asta. Multumesc mult, o zi buna.
Fişiere ataşate
IMG-20250118-WA0008.jpg
IMG-20250118-WA0008.jpg (175.88 KiB) Vizualizat de 5669 ori

tomac

#67 Mesaj de tomac »

Luați legătura cu serviciul de asistență SAGA.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

badescui733

#68 Mesaj de badescui733 »

Buna ziua! Pe calculatorul meu server am trecut toate firmele in client - server - server. Am un client X care are Saga instalata pe statia proprie cu licenta si a trecut in sistem client - server - server. Pot instala pe calculatorul meu Saga clientului X pe care sa il trec in sistem client- server - client? iar celelalte firme ale mele sa ramana client - server - server. Multumesc

ciucam288

#69 Mesaj de ciucam288 »

Da.
Adaugati in lista dvs. (Administrare) o noua societate cu codul fiscal de la Clientul X.
Validati societatea.
La IntretinereBD cautati tabul Client-Server si treceti baza in mod Client.
Completati adresaIP (sau numele) serverului Clientul X si calea cu folderul (numarul) societatii unde are el baza de date.
Valiati conexiunea. Daca nu apar mesaje de eroare e OK. Altfel postati aici erorile sa va ghidam.
Bine'nteles ca puteti citi cu atentie manualul si vedea ghidurile video.

badescui733

#70 Mesaj de badescui733 »

Si daca mai am un client Y care a trecut in varianta saga web cu licenta proprie, pot instala pe calculatorul meu si aceasta firma prin adaugarea ei in lista iar la intretinere BD sa aleg Web si sa urmez pasii necesari? fara a-mi afecta celelalte firma din calculatorul meu care sunt server ( si doar una client). Multumesc

ciucam288

#71 Mesaj de ciucam288 »

Exact aceeasi procedura... creeare firma cod fiscal validare ... doar ca in loc de client-server, selectati tabul web. Apoi indicati unde se afla cheia RSA (recomand sa copiati cheia RSA direct in folderul saga) userul si parola.

balazse246

#72 Mesaj de balazse246 »

Eu personal pentru ambele cazuri, mai degraba as crea o sesiune separata fata de firmele care sunt in varianta "server", adica se instaleaza versiunea free, doar ca la cale dupa "SAGA C.3.0" se mai adauga un text in plus ("_CLIENT" la versiunea "client"; "_WEB" pentru Saga WEB).
Ii drept ca varianta asta inseamna ca la o versiune va trebui sa instalez de 3 ori actualizarea, dar cumva mi se pare mai eficient la gestionare.

badescui733

#73 Mesaj de badescui733 »

ciucam288 scrie: Mie Feb 19, 2025 2:32 pm Exact aceeasi procedura... creeare firma cod fiscal validare ... doar ca in loc de client-server, selectati tabul web. Apoi indicati unde se afla cheia RSA (recomand sa copiati cheia RSA direct in folderul saga) userul si parola.
Multumesc mult pentru ajutor!

Scrie răspuns