casa de marcat compatibila Saga

Retea, baze de date, salvari, restaurari etc.
floricicav

casa de marcat compatibila Saga

#1 Mesaj de floricicav »

va rog sa-mi spuneti daca casa de marcat Datecs MP55B este compatibila cu Saga c, si cum se realizeaza conexiunea cu programul
multumesc

fagarasa176

Re: casa de marcat compatibila Saga

#2 Mesaj de fagarasa176 »

Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!

floricicav

#3 Mesaj de floricicav »

multumesc. am achizitionat casa de marcat datecs.
vreau sa conectez casa la calculator in program saga, astfel incit operarea bonului de casa sa se faca direct din gestiune care va fi cantitativ-valorica. va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa export din calculatorul- program saga mama, la calculatorul cu casa de marcat.
am importat articolele contabile dar nu este deajuns.
multumesc

herganiec

#4 Mesaj de herganiec »

cu o cautare pe formum gasiti raspunsul.

http://www.sagasoft.ro/forum/search.php ... C4%83utare

ca idee: cei de la care ati cumparat casa de marcat trebuie sa va dea si un cablu de conectare intre calculator si casa.
Apoi trebuie tot de la casa de marcat sa instalati Fprint un program a ei specific.
Cititi in link-ul de mai sus ca veti gasi explicatiile.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

radulescur594

#5 Mesaj de radulescur594 »

pentru floricicav, spune-mi te rog cum tii evidenta cantitativ valorica in contabilitate cand ai casa de marcat...

cand ai casa de marcat se tine doar global valoric... :shock:

balazse

#6 Mesaj de balazse »

Cine a zis ca doar cand ai evidenta global-valorica folosesti casa de marcat?
Unde ai citit acest lucru?

radulescur594

#7 Mesaj de radulescur594 »

dar cum definesti reperele in SAGA daca nu ai o gestiune cantitativ valorica?
ca te obliga sa te duci in Fisiere -> Articole - >si acolo ca sa definesti un articol trebuie sa selectezi tipul marfa ceea ce implicit trebuie sa fie cantitativ valorica.

balazse

#8 Mesaj de balazse »

Acum o data discutam despre casa de marcat in general, iar acum discutam despre programul Saga.
In general poti vinde prin casa de marcat indiferent daca lucrezi global-valoric sau cantitativ-valoric, dar si daca lucrezi global-valoric trebuie sa ai setat in casa de marcat diverse compartimente sau produse.
Daca discutam despre cum poti sa folosesti un scaner pentru a putea vinde cu ajutorul programului Saga, atunci trebuie sa ai o evidenta pe articole.

Ceea ce observ este ca vrei sa lucrezi cu cod de bare pe articol, dar totusi gestiunea vrei sa ramana pe global-valoric. In acest caz poti creea o societate noua (ca o unitate secundara) unde sa pui un semna prin care sa diferentiezi de cel principal unde sa introduci produsele cu pretul de vanzare si cod de bara si sa faci cel putin o achizitie "fictiva". Astfel, poti utiliza extensia MarketLine (unde setez a unitatea secundara ca si cel din care lucrezi) doar pentru vanzare, iar vanzarile le vei inregistra manual in program (in unitate de baza).
Din pacate nu stiu cum este reglementat, adica sa faci vanzarea cantitativ-valoric, dar totusi sa tii evidenta global-valoric.

radulescur594

#9 Mesaj de radulescur594 »

mersi de raspuns!
pe mine nu ma deranjeaza sa am evidenta cantitativ valorica dar stiu ca daca vinzi la persoane fizice esti obligat prin lege sa ai casa de marcat vanzare la pret cu amanuntul si evidenta global valorica.

prin urmare singura solutie este cea descrisa de dumneavasotra in postarea anterioara.

tomac

#10 Mesaj de tomac »

Nu știți bine. Cum adică să fii obligat să ai evidență global-valorică? E o aberație. Evidența gestiunilor poate fi ținută fie cantitativ-valoric fie global-valoric ambele fiind acceptate și e o chestiune de opțiune nu de obligare.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns