Import/export baze de date

Retea, baze de date, salvari, restaurari etc.
hereag

Import/export baze de date

#1 Mesaj de hereag »

Buna ziua,

Am urmatoarea situatie:
Firma de contabilitate, Saga client-server. Contabilele lucreaza pe licente-client.
Exista clienti ai firmei de contabilitate care au calculatorul lor cu licenta de Saga. Pana la trecerea pe client-server, exportau baza de date si o trimiteau pe mail firmei de contabilitate.
Acum inteleg ca licentele de pe calculatoarele de la firmele cliente trebuie trecute si ele, in regim client-server.
Intrebare: bazele de date care se exporta de la firmele cliente se pot importa pe calculatoarele cu licenta-client ale firmei de contabilitate ? Sau trebuie importate pe calculatorul cu licenta -server ?
Exista si situatia inversa, adica de la firma de contabilitate se trimiteau bazele de date prelucrate catre firmele cliente. Acum bazele de date exportate de pe calculatoarele cu Saga-client mai pot fi importate pe calculatoarele firmelor cliente ?

Multumesc anticipat !

hucecd

Re: Import/export baze de date

#2 Mesaj de hucecd »

Acum se lucrează direct pe server. Datele vor fi acolo în timp real. Nu mai trebuie exportat nimic

hereag

#3 Mesaj de hereag »

Buna ziua,

Nu contest calitatile si facilitatile programului SAGA, dar solutia cu exportul-importul bazelor de date s-a adoptat si ca urmare a calificarii operatorilor de la firmele respective. Direct pe server....cine poate, cine stie, cine intelege...
Interbari auxiliare: ce atribut capata o baza de date de pe un calculator care NU este in vreo retea in momentul comutarii la client-server ? Client sau server ? Atributul se poate inversa?

herganiec

#4 Mesaj de herganiec »

server.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

Scrie răspuns