Casa de marcat Tremol in noua versiune Client-Server

Retea, baze de date, salvari, restaurari etc.
eftimiea71

Casa de marcat Tremol in noua versiune Client-Server

#1 Mesaj de eftimiea71 »

buna ziua,
Pana acum am lucrat cu un server dedicat, cu win Server 2019, si doua statii de lucru.
Pe una dintre statii este instalata o casa de marcat Tremol. Folosim incasari pe casa de marcat de pe ambele statii atat din SAGA cat si din MarketLine.
Ne-am gandit sa facem din server Client-server - Server, iar cele doua statii sa treaca in regim client - server - Client
Am tot amanat trecerea la client-server, fiindca nu stim daca si cum va mai functiona casa de marcat pe statia respectiva in noile conditii (tinand cont ca ea nu este conectata direct la server, ci la una dintre statiile de lucru).
Va rog, pentru cei mai avansati in setare si utilizare, ati putea descrie ce scenarii ar putea apare cu utilizarea casei de marcat? Mentionam ca folosim ca driver fiscalnet.
multumesc

ciucam288

Re: Casa de marcat Tremol in noua versiune Client-Server

#2 Mesaj de ciucam288 »

Trecerea la baze de date firebird "Client-server - Server" si "Client-server Client" nu influenteaza modul in care programul saga comunica cu accesoriile statiei de lucru (imprimante, case de marca, cititoare de coduri de bara).
Se schimba doar tipul stocarii tabelelor de contabilitate, calculele si formulele in noul tip de baza si locul unde se salveaza ele.
Pe scurt "Client-server Client" se conecteaza in retea la baza de date din "Client-server - Server" dar foloseste dispozitivele conectate la PC-ul pe care ruleaza: imprimanta locala, cititor cod bare, casa marcat, sertar bani, etc.
Spor la actualizare si nu uitati sa faceti backup inainte!
PS: e foarte posibil sa folositi doar marketline (fara a mai avea nevoie si de licenta saga-client) care da raportul direct in saga "Client-server - Server" (personal n-am testat inca situatia asta) dar teoretic se poate configura.

Scrie răspuns