Problema arhivare baza de date la rularea actualizarii
Problema arhivare baza de date la rularea actualizarii
Rulez baza de date Firebird pentru Saga pe un server Linux. La fiecare actualizare, pentru fiecare firma, se afiseaza eroarea atasata si e necesar sa apas manual pe butonul "Inchide" pentru a continua la urmatoare firma.
Aplicatia ruleaza in mod client pe mai multe computere, unul dintre ele avand generat fisierul "nosave.txt" pentru a rula actualizarea bazei de date.
Am incercat toate variantele posibile de completare ale directorului catre baza de date din retea, insa fara succes. Mentionez ca exista un share Samba catre fisierele bazei de date, deci calea catre acestea este accesibila prin retea. Am incercat inclusiv sa las campul gol, insa tot fara succes.
Astfel, va rog sa ma ajutati cu o solutie astfel incat sa evit necesitatea apasarii de sute de ori a butonului in cauza.
O varianta ar fi sa sa se poata dezactiva arhivarea automata la actualizare, intrucat se realizeaza backup-uri zilnice ale serverului pe care ruleaza Firebird.
Aplicatia ruleaza in mod client pe mai multe computere, unul dintre ele avand generat fisierul "nosave.txt" pentru a rula actualizarea bazei de date.
Am incercat toate variantele posibile de completare ale directorului catre baza de date din retea, insa fara succes. Mentionez ca exista un share Samba catre fisierele bazei de date, deci calea catre acestea este accesibila prin retea. Am incercat inclusiv sa las campul gol, insa tot fara succes.
Astfel, va rog sa ma ajutati cu o solutie astfel incat sa evit necesitatea apasarii de sute de ori a butonului in cauza.
O varianta ar fi sa sa se poata dezactiva arhivarea automata la actualizare, intrucat se realizeaza backup-uri zilnice ale serverului pe care ruleaza Firebird.
Re: Problema arhivare baza de date la rularea actualizarii
Si eu am aceeasi problema. Am incercat tot felul de varinate si nu am reusit. Speram ca echipa profesionista de la Saga sa ne ajute…
Si care ar fi eroarea, oricum ar fi, pana rezolvati cu ea, opriti serviciul, copiati bazele in windows, actualizati, repuneti bazele la loc.
Eu asa procedez. E adevarat ca am blocat o licenta pt. un pc rapid de update baze.. dar sunt in avantaj cu timpul.
Nici nu mai opresc bazele cateodata (depinde de situatie) si izolez firma in lucru pt. un update ulterior.
Eu asa procedez. E adevarat ca am blocat o licenta pt. un pc rapid de update baze.. dar sunt in avantaj cu timpul.
Nici nu mai opresc bazele cateodata (depinde de situatie) si izolez firma in lucru pt. un update ulterior.
Inteleg modul dvs. de lucru insa asta nu este o rezolvare. Solutia ar fi sa nu mai solicite la fiecare firma o operatie manuala in cazul in care nu gaseste calea pentru a face Backup la baza de date.
păi și nu poți să lași să face salvarea undeva... ? așa cum e gândit?
„Nu inteligența ne face mari, ci bunătatea inimii. Nu contează cât de mult știi, ci cât de mult bine faci.”
Problema e ca nu am reusit sa il configurez astfel incat sa ruleze arhivarea. Daca cineva imi ofera o solutie de configurare incat sa functioneze e in regula, insa am incercat toate variantele posibile (inclusiv indicatii primite pe e-mail de la Saga) si nu functioneaza.
Atentie, ruleaza doar baza de date pe un server Linux, nu exista un Saga in mod server (insa a fost instalat astfel tot in urma indicatiilor primite pe e-mail de la Saga).
Atentie, ruleaza doar baza de date pe un server Linux, nu exista un Saga in mod server (insa a fost instalat astfel tot in urma indicatiilor primite pe e-mail de la Saga).
da, ar fii bună opțiunea de setare salvare DA sau NU, a BD la actualizare , setată de utilizator... atunci nu ai face salvarea ci doar actualizarea pe server ...
„Nu inteligența ne face mari, ci bunătatea inimii. Nu contează cât de mult știi, ci cât de mult bine faci.”
- balazse246
Sincer sa fiu, in unele cazuri poate chiar ar exista probleme daca s-ar introduce acea optiune, deoarece pentru a reduce timp poate l-ar folosii si acele persoane care nu au un back-up automatizat si atunci daca se duce baza de date, atunci ii de mare folos acea salvare de baza de date suplimentar.
Pana la urma trebuie contactat echipa Saga, cel mai probabil gasesc o solutie.
Pana la urma trebuie contactat echipa Saga, cel mai probabil gasesc o solutie.
Existenta unei optiuni de dezactivare nu ridica riscuri, ci utilizarea ei in necunostinta de cauza. Astfel, e problema fiecaruia ce riscuri e dispus sa-si asume.
O alta varianta eleganta ar fi sa se afiseze o singura data mesajul de eroare cu toate bazele de date care nu au fost arhivate, la finalizarea actualizarii, si nu pentru fiecare firma in parte.
Referitor la contactul echipei, am incercat de multiple ori, le-am trimis capturi de ecran, am realizat, pe rand, toate modificarile sugerate insa problema nu s-a remediat.
O alta varianta eleganta ar fi sa se afiseze o singura data mesajul de eroare cu toate bazele de date care nu au fost arhivate, la finalizarea actualizarii, si nu pentru fiecare firma in parte.
Referitor la contactul echipei, am incercat de multiple ori, le-am trimis capturi de ecran, am realizat, pe rand, toate modificarile sugerate insa problema nu s-a remediat.
Acum am observat ca nu s-au atasat imaginile in primul post, se primeste eroare ca s-a atins cota (desi nu am absolut niciun alt fisier incarcat pe forum).

Exact. Pt. administratori in mediu de lucru controlat trebuie in tabul Avansat o optiune dezactivare backup la actualizare.
Si pentru saga client hibrid (cu indexul salvat local pt. conexiunile la server), eventual un buton cu actualizare baze de date pe sever (doar la societatea curenta).
Si pentru saga client hibrid (cu indexul salvat local pt. conexiunile la server), eventual un buton cu actualizare baze de date pe sever (doar la societatea curenta).
Noi propunem…dar cei de la Saga ne ajuta???
- balazse246
Si ati incercat sa le trimiteti e-mail cu problemele?
Da, dupa cum am scris si mai sus, am incercat toate sugestiile primite de la Saga (pe mail).
Am trimis mailuri in care am explicat situatia, am pus si print-screen-uri, insa nici una din variantele propuse de cei de la Saga nu a functionat, iar la ultimele 2 mailuri nici nu au mai raspuns.
Am trimis mailuri in care am explicat situatia, am pus si print-screen-uri, insa nici una din variantele propuse de cei de la Saga nu a functionat, iar la ultimele 2 mailuri nici nu au mai raspuns.
- balazse246
Inseamna ca nu se poate/doreste sa se modifice nimic in acest sens.